Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον Μαξ Φερστάπεν είναι... η ίδια η Red Bull και τα παιχνίδια πολιτικής εκτός πίστας. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε μια ακόμη ευρύτατη νίκη στη Formula 1 καθώς ο δεύτερος Πέρεζ ήταν ξανά αρκετά πιο πίσω με τους "Ταύρους" να κάνουν άλλο ένα εύκολο 1-2. Ο Σαρλ Λεκλέρ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Ferrari είναι με διαφορά δεύτερη δύναμη και έφερε το μονοθέσιό του στην τρίτη θέση, όντας όμως εμφανώς κατώτερος των περιστάσεων στη μάχη με τον Μεξικανό για τη δεύτερη θέση. Στην 7η θέση ο νεαρός Μπέρμαν σε σπουδαία εμφάνιση που του έδωσε το βραβείο του "driver of the day".

Καθαρή εκκίνηση, "έφαγε" τον Λεκλέρ ο Πέρεζ στον 4ο γύρο

Απίστευτο κι όμως αληθινό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στην εκκίνηση δεν υπήρχε ούτε ένα απρόοπτο με τον Φερστάπεν να κρατά τη θέση του, όπως αντίστοιχα και ο Λεκλέρ από τον Πέρεζ. Στον 4ο γύρο όμως ο Μεξικανός έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Μονεγάσκο της Ferrari. 

Δεν άλλαξε κάτι εν τέλει το αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε ο Στρολ

Το αυτοκίνητο ασφαλείας που περίμεναν όλοι ήρθε στον 5ο γύρο μετά από τρακάρισμα του Στρολ με τον Καναδό να βρίσκει τον τοίχο και να καταλήγει στις μπαριέρες. Στον 8ο γύρο έγινε και η... μαζική είσοδος στα pits με τον Πέρεζ να διερευνάται για "unsafe release" και εν τέλει να λαμβάνει ποινή πέντε δευτερολέπτων καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει την κίνηση και να μην χάσει τη θέση του από τον Λεκλέρ, λίγο έλειψε να πέσει πάνω στον Αλόνσο.

Νόρις και Χάμιλτον έμειναν μέσα στην πίστα με τον Βρετανό της McLaren να οδηγεί για λίγους γύρους την κούρσα και τον Χάμιλτον να χωρίζει τις δύο Red Bull. Ο Φερστάπεν ξεμπέρδεψε με το πορτοκαλί μονοθέσιο μόλις ένα γύρο αφότου έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Το ίδιο συνέβη και με τον Πέρεζ ο οποίος πέρασε τον Χάμιλτον.

Ο Μεξικανός της Red Bull πέρασε και τον Λάντο Νόρις, όμως ο Φερστάπεν είχε ανοίξει ήδη διαφορά. Αυτός που χρειάστηκε σχεδόν δέκα γύρους για να καταφέρει να περάσει τον πιο αργό Νόρις, ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος δυσκολευόταν αρκετά να περάσει με τη Ferrari του. Όταν το κατάφερε, οι "Ταύροι" είχαν ανοίξει τεράστια διαφορά.

Το ενδιαφέρον στο φινάλε πήγαινε στην μάχη της 7ης θέσης εκεί όπου βρισκόταν η έτερη Ferrari του νεαρού Μπέρμαν, μετά τα πιτ-στοπ των Χάμιλτον και Νόρις. Οι δύο Βρετανοί μπήκαν στον 38ο γύρο για τη μαλακή γόμα αλλά μάλλον... άργησαν καθώς δεν κατάφεραν να πιάσουν το κόκκινο μονοθέσιο. Αθόρυβα έκλεισε τη δεκάδα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

  1. Φερστάπεν
  2. Πέρεζ
  3. Λεκλέρ
  4. Πιάστρι
  5. Αλόνσο
  6. Ράσελ
  7. Μπέρμαν
  8. Νόρις
  9. Χάμιλτον
  10. Χούλκενμπεργκ
  11. Άλμπον
  12. Οκόν
  13. Τσουνόντα
  14. Σάρτζεντ
  15. Ρικιάρντο
  16. Μάγκνουσεν
  17. Μπότας
  18. Ζου
Δεν τερμάτισαν Στρολ, Γκασλί