Η Μαρία Σάκκαρη άργησε λίγο αλλά βρήκε τον καλό της εαυτό και πήρε μια δυσκολότερη του αναμενόμενου πρόκριση απέναντι στην Νταϊάνα Σνάιντερ με 2-1 (5-7, 6-4, 6-0) σε 2 ώρες και 16 λεπτά. Η Ρωσίδα τενίστρια αφού δεν κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ, προδόθηκε στις διαθέσεις της Μαρίας στο τρίτο το οποίο έληξε με 6-0 υπέρ της Ελληνίας τενίστριας. Επόμενη αντίπαλος της Μαρίας στον γύρο των "32" του τουρνουά στο Indian Wells, η Καρολίν Γκαρσιά (νούμερο 26 στον κόσμο) η οποία κέρδισε την Καρολίνα Τόμοβα.

Έχασε το πρώτο σετ με 7-5 αλλά "ξύπνησε" και πήρε το παιχνίδι η Σάκκαρη

Στο πρώτο σετ η Μαρία βρέθηκε πίσω στα σετ με 5-2 από την Σνάιντερ όμως κατάφερε όχι απλώς να επιστρέψει, αλλά να το κάνει και μετά από... τετραπλό σετ πόιντ της αντιπάλου της στο 5-4. Παρ' όλα αυτά η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να κρατήσει το μομέντουμ και έχασε το πρώτο σετ με 7-5, έστω κι αν κατάφερε να σώσει επτά ολόκληρα σετ πόιντ.

Στο δεύτερο οι δύο τενίστριες πήγαιναν αρκετά ισορροπημένα με τη Μαρία να κάνει το καθοριστικό break για το 4-3. Από εκεί και έπειτα πήρε τα δύο γκέιμ στα οποία σέρβιρε και ισοφάρισε σε 1-1, έστω κι αν για το 6-4 έκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς δεν είχε σταθερό πρώτο σερβίς. Δύο διπλά σφάλματα έκανε και το ένα μάλιστα σε δικό της σετ πόιντ. Στην τρίτη της ευκαιρία, όμως, πέρασε μεγάλο πρώτο σερβίς το οποίο τη βοήθησε να κατακτήσει τον πόντο, το γκέιμ και το σετ.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Η Μαρία έκανε ότι ήθελε, η Σνάιντερ είχε παραδώσει τα όπλα ειδικά μετά το πρώτο break της Ελληνίδας και κάπως έτσι το 6-0 ήταν απλώς το επιστέγασμα της πολύ καλής κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί η Μαρία, μετά τις περιπέτειες των προηγούμενων - και κυρίως του πρώτου - σετ.