Τα σπουδαία παιχνίδια για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίστηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής, 10 Μαρτίου, με τη νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Βόλφσμπουργκ, με σκορ 2-0, για την 25η αγωνιστική της Bundesliga, να ξεχωρίζει, μια και το φαινομενικό συγκρότημα του Τσάμπι Αλόνσο κράτησε τη διαφορά των 10 βαθμών από τη δεύτερη βαλίτσα. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Το... πιάτο του πρωταθλητή λίγο έξω απ' το σταθμό 

Ερωτώμενος για τη Λεβερκούζεν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι "το πρωτάθλημα είναι δικό της για να το... χάσει", εννοώντας ότι μπροστά στον πρωτόγνωρο θρίαμβο, η ομάδα του Αλόνσο πρέπει να διαχειριστεί και μια πρωτόφαντη πίεση. Η Μπάγερ, πάντως, συνεχίζει απτόητη και με εννιά αγωνιστικές να απομένουν όχι μόνο διατηρεί διψήφια διαφορά πόντων από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και ένα εκπληκτικό αήττητο, με απολογισμό 21 νίκες και 4 ισοπαλίες στην Bundesliga. Παραλίγο να βιώσει το... άγνωστο συναίσθημα της ήττας, όχι στη Γερμανία αλλά, στο Μπακού, όταν ισοφάρισε στα χασομέρια την Καραμπάχ, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Europa League. 

Η Λεβερκούζεν έπαιξε δεύτερο σερί παιχνίδι που η αντίπαλός της μένει με 10 παίκτες πριν το ημίχρονο, αφού ο Γενς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 28'. Το ίδιο είχε συμβεί με την Κολονία την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ είναι το τρίτο διαδοχικό που αποβάλλεται παίκτης αντιπάλου, αφού στο εντός έδρας 2-1 επί της Μάιντς στις 23 Φεβρουαρίου, οι αντίπαλοι έμειναν με 10 στο 80'. 

Πάντως, αυτό το μειονέκτημα έπαιξε το ρόλο του, αφού ο Τέλα στο 37' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Βιρτς στο 86' "κλείδωσε" τη νίκη. Η Βόλφσμπουργκ έχει 25 βαθμούς, όσους η Ουνιόν Βερολίνου και η Μπόχουμ, αλλά όσο η προτελευταία Μάιντς παραμένει στους 16, δεν έχει να φοβάται κάτι

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, από τη μεριά της, νίκησε 3-1 τη Χοφενχάιμ, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 22' και τελείωσε το ματς με 9, και είναι έκτη με 40 βαθμούς, έξι λιγότερους από τη Λειψία και επτά από την τέταρτη Ντόρτμουντ, ενώ η αντίπαλός της έμεινε ακριβώς από κάτω της, στους 33. Τόσους έχει και η Φράιμπουργκ, που πέρασε από την έδρα της 15ης Μπόχουμ. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Νίκησε με αυτογκόλ η Μπράιτον

Την πρώτη νίκη της από τις 18 Φεβρουαρίου, και ύστερα από τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε η Μπράιτον, που νίκησε 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την 28η αγωνιστική της Premier League, με το αυτογκόλ του Ομαντεμπίντελε στο 29'. 

Η Φόρεστ έμεινε στους 24 βαθμούς, τρεις πάνω από τη 18η Λούτον που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. Η τελευταία θα "ρεφάρει" τα ματς την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, όταν αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπόρνμουθ. Από τη μεριά του, το συγκρότημα του Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι έφτασε τους 42 βαθμούς και προσπέρασε Γουλβς και Νιούκαστλ, η οποία το βράδυ της Δευτέρας, 11 Μαρτίου, αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ". 

Σε ό,τι αφορά τη Γουέστ Χαμ, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπέρνλι εντός έδρας. Η τελευταία έφτασε τους 14 βαθμούς, όσους και η ουραγός Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά θέλει πολλά περισσότερα, όπως, παραδείγματος χάρη, να κρατάει ένα προβάδισμα 2-0 στο 84', όπως δεν έκανε στο Λονδίνο. Ο Ινγκς πέτυχε δύο γκολ στο 85' και το 90+1' προκειμένου να πάρουν το βαθμό τα "σφυριά". Έφτασαν τους 43 και είναι έβδομα, έκτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 47. 


Serie A: Η Ρόμα του Ντε Ρόσι κράτησε στα... χασομέρια


Από τότε που ανέλαβε ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, η Ρόμα έχει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, το 4-2 από την άπαικτη Ίντερ στο "Ολίμπικο", σε οκτώ ματς της Serie A, ενώ το πιθανότερο είναι πως, μετά το 4-0 επί της Μπράιτον, θα την οδηγήσει και στους προημιτελικούς του Europa League. 

Γεννούν τα... κοκόρια του Ιταλού τεχνικού, που είδε στο "Αρτέμιο Φράνκι" τον Γιορέντε να ισοφαρίζει τη Φιορεντίνα στο 90+5', 2-2, στο ματς που έκλεισε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Serie A (απομένει το Λάτσιο-Ουντινέζε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου). Ο Σβίλαρ, μάλιστα, έπιασε πέναλτι για λογαριασμό των "τζιαλορόσι" στο 80', κρατώντας τους στο ματς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqelxzpzgi1)

Ο Αουά ισοφάρισε στο 58' το γκολ του Ρανιέρι από το 18', αλλά ο Μαντραγκόρα στο 69' έβαλε ξανά μπροστά τους "βιόλα". Η Ρόμα έφτασε τους 48 βαθμούς, προσπερνώντας κατά έναν την Αταλάντα, ενώ υπολείπεται ενός "τρίποντου" της τέταρτης Μπολόνια. Η Φιορεντίνα, από την άλλη, παρέμεινε στους 43, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη της Ευρώπης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqes3jzv1ll)

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, η Βερόνα δραπέτευσε της διακεκαυμένης ζώνης με το "διπλό", 1-0, στο Λέτσε. Έφτασε τους 26 βαθμούς και έχει δύο περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Φροζινόνε (και την Ουντινέζε), ενώ η Λέτσε έχει ένα λιγότερο. Αν εξαιρεθεί η Σαλερνιτάνα, που με τους 14 πόντους που έχει συγκεντρώσει πρέπει να λογίζεται ήδη ως υποβιβασμένη, επτά ομάδες στη Serie A έχουν από 23 έως 26 βαθμούς. 


LaLiga: Εκπληκτικό σερί της Βιγιαρεάλ με τη βοήθεια του Σωκράτη

Αυτό που κάνει η Βιγιαρεάλ σε αυτό το σημείο της LaLiga είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, καθώς, περνώντας από την Ανδαλουσία με το 3-2 επί της Μπέτις, έμεινε για ένατο διαδοχικό παιχνίδι αήττητη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, το έκανε 72 ώρες από τη συντριβή της, 4-0, από τη Μαρσέιγ στο πρώτο ματς για τη φάση των "16" του Europa League. 

Το παιχνίδι είχε φυσικά τα πάντα, με διπλή αποβολή Άβιλα και Μορένο, οι οποίοι πήραν δύο κίτρινες κάρτες σε... ένα λεπτό, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έβαλε αυτογκόλ, με το οποίο η Βιγιαρεάλ, που ήταν πίσω στο σκορ στο 48', ισοφάρισε, πριν περάσει μπροστά με το γκολ του... χρυσοδάκτυλου Σόρλοθ στο 67'. 

Οι Βαλενθιάνοι έφτασαν τους 35 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την έκτη Σοσιεδάδ, ενώ η Μπέτις, που είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τους Βάσκους, έμεινε στους 42. 

Στο μεσημεριανό παιχνίδι, η Αλαβές νίκησε 1-0 τη Ράγιο Βαγεκάνο και έφτασε τους 32 βαθμούς. Οι ηττημένοι παρέμειναν στους 26, τέσσερις περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Κάντιθ.