Η δράση του NBA συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και οι ανακατατάξεις στην βαθμολογία καλά... κρατούν. Οι Νάγκετς πέρασαν νικηφόρα από το Μαϊάμι εεπικρατώντας με 100-88 των Χιτ και "εκτοξεύτηκαν" στην κορυφή της Δύσης ενώ οι Μάβερικς κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Γουόριορς ωστόσο αγωνιούν για την κατάσταση του Λούκα Ντόντσιτς που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι από το παρκέ. Μεγάλη νίκη των Κινγκς επί των Λέικερς και... βήμα εξάδας.

Οι Νάγκετς "άλωσαν" το Μαϊάμι και... εκτοξεύτηλαν στην κορυφή της Δύσης στο NBA

Οι Ντένβερ Νάγκετς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την ανοδική τους πορεία στο NBA και με... σβηστές μηχανές πέρασαν και από το Μαϊάμι επικρατώντας με 88-100 των Χιτ και "εκτοξεύτηκαν" στην κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 46-20 ενώ μετά το All Star Weekend που πάνε... τρένο, έχουν ρεκόρ 10-1 το οποίο είναι και το καλύτερο σε όλο (!) το NBA.

Denver Nuggets vs Miami Heat Full Game Highlights | Mar 13 | 2024 NBA Season


Αν και ο Νίκολα Γιόκιτς κινήθηκε αυτή τη φορά σε ρηχά νερά με 12 πόντους (5/8 σουτ) και 14 ριμπάουντ, την... σκυτάλη του σκοραρίσμαος πήρε ο Μάικλ Πόρτερ με 25 πόντους ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο 
Τζαμάλ Μάρεϊ 14 πόντους (με 5/14 σουτ). Από την πλευρά των Χιτ που δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και μετρούν 4 συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 8η θέση της Ανατολής, είχαν ως κορυφαίο τον Μπαμ Αντεμπάγιο με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ ξεχώρισαν τόσο ο Τζίμι Μπάτλερ 15 πόντους όσο και ο Τέρι Ροζίερ 14 πόντους.


Υπέταξαν τους Γουόριορς οι Μάβερικς, "συναγερμός" με Ντόντσιτς

Οι Μάβερικς αν και πανηγύρισαν τη νίκη στο ματς με τους Γούοριορς των οποίων επιβλήθηκαν με 109-99, τα... χαμόγελα τους "έσβησαν" στα μέσα στης 4ης περιόδου όταν και είδαν τον σούπερ σταρ τους, Λούκα Ντόντσιτς να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού και πλέον έχει σημάνει... συναγερμός προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τραυματισμός αυτός είναι ικανός να τον αφήσει για κάποιο διάστημα εκτός δράσης.

Golden State Warriors vs Dallas Mavericks Full Game Highlights | March 13, 2024 | FreeDawkins


Πριν αποχωρήσει ο Σλοβένος αστέρας, πρόλαβε να πετύχει 21 πόντους και 9 ασίστ, με το σερί των 7 triple-double να... σταματά στο εν λόγω παιχνίδι. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Καϊρί Ίρβινγκ με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Ντέρεκ Λάιβλι (12 π.) και Ντάνιελ Γκάφορντ (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 7 κοψίματα).

Για τους Γουόριορς που αγωνίστηκαν σ' ένα παιχνίδι ξανά χωρίς τον "bomber" τους, Στεφ Κάρι και που δεν είχαν στη διάθεση τους ούτε τον Ντρέιμοντ Γκριν, είχαν σε καλό βράδυ τον Τζόναθαν Κουμίνγκα με 27 πόντους καθώς και τον Άντριου Γουίγκινς με 17 πόντους.


Σπουδαία νίκη των Κινγκς επί των Λέικερς και βήμα... εξάδας

Στη Δύση, γίνεται... χαμός για την απευθείας είσοδο στα playoffa με μια θέση στην πρώτη εξάδα. Οι Κινγκς έκαναν το πρώτο... βήμα αφού μετά την πολύτιμη επικράτηση τους επί των Λέικερς με 120-107 ισοβαθμούν πλέον στην 6η θέση με τους Σανς με ρεκόρ 38-27. Η ομάδα του Λος Άντζελες εξακολουθεί να βρίσκεται στην 9ηθέση της Δύσης με ρεκόρ 36-31. Τέταρτη νίκη σε τέσσερα ματς για τους Σακραμέντο επί των Λέικερς τη φετινή σεζόν.

Los Angeles Lakers vs Sacramento Kings Full Game Highlights | March 13, 2024 | FreeDawkins


Οι Κινγκς έβαλαν τις βάσεις νίκης στην ουσία στην τρίτη περίοδο ενώ κατάφεραν να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά και στην τέταρτη περίοδο, έχοντας σε μεγάλα... κέφια τον Χάρισον Μπαρνς με 23 πόντους και 7/11 τρίποντα. Ο ΝτιΆρον Φοξ πέτυχε 21 πόντους, ο Κίγκαν Μάρεϊ σημείωσε 19 πόντους ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, 19 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Γι τους Λέικερς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Όστιν Ριβς με 28 πόντους ενώ ξεχώρισαν και οι Άντονι Ντέιβις με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, Ρούι Χατσιμούρα με 20 πόντους και ΛεΜπρόν Τζέιμς με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ.