Σαν κερασάκι στην τούρτα μιας ονειρεμένης βραδιάς ήρθε για τους φίλους του Ολυμπιακού η είδηση ότι ο Μουστάφα Φαλ θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2027 καθώς μόνο οι υπογραφές απομένουν ώστε ο Γάλλος να ανταμειφθεί με νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ και την "φλέβα χρυσού" που λέγεται Μόουζες Ράιτ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να διαχειριστεί την πληρέστερη frontline που έχει δει ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα. Και στο πλάνο του Έλληνα προπονητή χωράνε και οι τρεις!

Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι οι δύο κορυφαίοι "δεινόσαυροι" της διοργάνωσης (παρέα με τον Ταβάρες) ενώ ο Μόουζες Ράιτ είναι ίσως ο σέντερ με την μεγαλύτερη προοπτική στα παρκέ της Euroleague. Σε συνδυασμό με την παρουσία των Πίτερς και Πετρούσεφ στο "4", η ερυθρόλευκη γραμμή ψηλών διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητώνται. Όμως ασφαλώς θα χρειαστεί ειδική μεταχείριση!

Στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα οι Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ χωράνε μαζί!

Η ερώτηση που ταλανίζει πολύ κόσμο είναι το αν και κατά πόσο θα μπορούν να χωρέσουν μαζί και οι τρεις εκπληκτικοί ψηλοί του Ολυμπιακού, όταν θα είναι και οι τρεις υγιείς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτή τη στιγμή όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν το έχει πολυσκεφτεί, όμως καλύτερα να υπάρχουν ευχάριστοι πονοκέφαλοι με περισσότερες επιλογές παρά... δυσάρεστοι με λιγότερες. 

Οι αγώνες σε μια σεζόν πλέον είναι υπερβολικά πολλοί και ως εκ τούτου μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου χρειάζεται τουλάχιστον 14-15 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Εκτός αυτού, οι ανάγκες κάθε παιχνιδιού διαφέρουν οπότε ανάλογα τον αντίπαλο και τις συνθήκες που θα προκύψουν, όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Γι' αυτό και στον Ολυμπιακό, όλοι οι καλοί χωράνε!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx0l8ayeasrt)

Ο Μουσταφά Φαλ έκλεισε τον Φλεβάρη τα 32 του έτη και ο Ολυμπιακός τον έδεσε μέχρι τα... 35 του! Προφανώς οι αντοχές του συγκινητικού ώρες ώρες θηρίου των ερυθρόλευκων θα λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Γι' αυτό και η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι όλο και πιο προσεκτική. Παρ' όλα αυτά τα στοιχεία που προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι εντελώς δυσεύρετα σε αυτή τη Euroleague, κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες στο λιμάνι.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ από την άλλη, όσο ήταν υγιής αποδείκνυε πως δικαιολογημένα θεωρείται εκ των κορυφαίων ψηλών της Ευρώπης. Ολόκληρος Νίκολα Γιόκιτς αναφέρει διαρκώς πως θα έπρεπε να έπαιζε στο NBA. Ο Σέρβος όμως αισθάνεται πολύ ωραία στον Πειραιά, τον οποίο θεωρεί δεύτερο σπίτι του. Ο Ολυμπιακός τον λατρεύει και ο Μπαρτζώκας τον περιμένει πίσω με... ανοιχτές αγκάλες. Άλλωστε πέραν του ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ, είναι αυτός που ανάμεσα στους τρεις, μπορεί να θεωρηθεί ο ικανότερος ώστε να κλείνει τα παιχνίδια. Κάτι που έδειξε στο μεγάλο διπλό της πρώτης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cw1nxfln7i6p)

Ο τρίτος της παρέας είναι και εκείνος με τη μεγαλύτερη προοπτική. Ακόμη και όταν ήταν υγιής ο Μιλουτίνοφ, φαινόταν πως χρειαζόταν ένας τρίτος σέντερ διαφορετικού βεληνεκούς. Και ο Μόουζες Ράιτ αποδεικνύει πως πάνω στην ατυχία του ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε... υπέρ τυχερός χτυπώντας "φλέβα χρυσού" με την απόκτηση του 25χρονου σέντερ. Ο Αμερικανός είναι ένας δυναμικός ψηλός που συμπληρώνει όσα κουτάκια έλειπαν προκειμένου η γραμμή ψηλών των Πειραιωτών να αγγίζει το τέλειο. Και κυρίως, στα 25 του μόλις έτη, είναι ένας εκ των πιο εξελίξιμων ψηλών που συναντά κανείς. Μοιάζει δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα κάτσει και εκείνος στο τραπέζι για πρόωρη ανανέωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztqzlb3x1vt)

Η διαχείριση του Μπαρτζώκα και η "θυσία" στην Basket League

Το μοναδικό "ψεγάδι" που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή τη γραμμή ψηλών είναι πως δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας. Αλλά Έλληνας ψηλός, απλά δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πίσω από αυτή την τριάδα υπάρχει ο Γιώργος Τανούλης ενώ στα ραντάρ υπάρχει πάντα και ο νεαρός Ζούγρης ο οποίος όμως δεν παίζει βασικός στο Περιστέρι του Σπανούλη.

Στην Euroleague δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα παίζουν όλοι και τα λεπτά θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Το μόνο θέμα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Μπαρτζώκας θα είναι η τελική επιλογή στο ρόστερ της Basket League, και κυρίως των Playoff. Εκεί, με τον Πετρούσεφ να μπορεί να καλύψει λεπτά στη θέση "5" σαν τρίτη λύση, ίσως θα πρέπει να θυσιαστεί κάποιος εκ των τριών ψηλών καθώς θα χρειαστούν και τρεις περιφερειακοί. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyljej0y8pcx)

Οι φετινοί τελικοί του πρωταθλήματος θα χρειαστούν πιθανότατα την πρώτη "θυσία". Όμως η Euroleague χρονικά προέχει οπότε κανείς δεν θα αισθανθεί μειονεκτικά. Άλλωστε για έναν ξένο, το δέλεαρ της κατάκτησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι πάντα ελαφρώς μεγαλύτερο από το οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα. Εδώ την περσινή σεζόν έμεινε εκτός ολόκληρος Κάνααν. Και φέτος είναι εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού.

Η υγεία που αποπνέουν τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον Μπαρτζώκα. Οι παίκτες κοιτούν τη συλλογική προσπάθεια προπαντός και έπειτα τα προσωπικά τους νούμερα. Και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας.