Με σημαντικά ματς άρχισαν οι αγωνιστικές για τρία από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Μπολόνια κράτησε την τέταρτη θέση στη Serie A, ενώ η Λειψία έφτασε σε αυτήν, έστω κι αν έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Bundesliga. Η Σοσιεδάδ, από τη μεριά της, πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει η LaLiga. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: "Διπλό" στις καθυστερήσεις για την Μπολόνια

Παραλίγο να αποδειχθεί επώδυνη η στάση στο Έμπολι για την Μπολόνια, η οποία παλεύει για να βγει στο Champions League μέσω της τετράδας στη βαθμολογία της Serie A. 

Η 29η αγωνιστική άνοιξε με τη νίκη της, 1-0, η οποία ήρθε στις καθυστερήσεις, με το γκολ που πέτυχε ο Τζοβάνι Φαμπιάν στο 90+4', το οποίο, κιόλας, συνοδεύτηκε από τρελούς πανηγυρισμούς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czuni8yia5jt)

Η Μπολόνια έφτασε τους 54 βαθμούς και απομακρύνθηκε με έξι της φορμαρισμένης Ρόμα, η οποία φιλοξενεί την Κυριακή, 17 Μαρτίου, τη Σασουόλο. Η Έμπολι, από τη μεριά της, παρέμεινε στους 25, έναν πάνω από τη Φροζινόνε, που υποδέχεται το Σάββατο τη Λάτσιο στο πρώτο ματς του Ίγκορ Τούντορ στον πάγκο των Ρωμαίων, και δύο από τη Σασουόλο, δηλαδή την τρίτη από το τέλος και την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας, που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζονται.

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Αεράτη Λειψία τετράδας στην Κολονία


Στην Κολονία έγινε η έναρξη της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga, όμως για τους γηπεδούχους των 18 βαθμών, δύο πάνω από την προτελευταία και υποβιβασμένη τώρα Μάιντς, η "σύγκρουση" με τη Λειψία δεν είχε ευτυχές τέλος. 

Για την ακρίβεια, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 5-1, αν και το ημίχρονο έληξε 1-1 (18' Ανταμιάν-15' Σίμονς). Δύο γκολ του Οπέντα στο 63' και το 67' έβαλαν τη Λειψία για τα καλά μπροστά, ένα του Χαϊνταρά στο 70' και ένα του Πόουλσεν στο 82' έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στη νίκη. Η Λειψία έφτασε τους 49 βαθμούς και έχει δύο περισσότερους από την Ντόρτμουντ, η οποία θα "ρεφάρει" τα παιχνίδια την Κυριακή, 17 Μαρτίου, με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 

Κρατάει την έκτη θέση η Σοσιεδάδ

Σε ό,τι αφορά την 29η αγωνιστική της La Liga, η Σοσιεδάδ νίκησε στη Χώρα των Βάσκων 2-0 την Κάντιθ και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της μετά το "διπλό" στη Γρανάδα, αφήνοντας μια γενικά άσχημη περίοδο πίσω της. Η Κάντιθ δέχθηκε δύο γκολ σε 40' απόσταση, με τον Μερίνο να ανοίγει το σκορ στο 28' και τον Ζακαριάν να το κλείνει στο 68'. 

Η Σοσιεδάδ είναι έκτη και βγαίνει Ευρώπη με αυτό το πλασάρισμα. Έχει 46 βαθμούς σε 29 ματς. Η έβδομη Μπέτις, που παίζει στο "Βαγέκας" απέναντι στη Ράγιο την Κυριακή, 17 Μαρτίου, έχει 42 σε 28. Η Κάντιθ παραμένει με 22 βαθμούς τρίτη από το τέλος και ενώ δεν απειλείται από την προτελευταία Γρανάδα των 14, υποβιβάζεται. Από πάνω βρίσκεται η Θέλτα, που έχει 24 βαθμούς και παίζει την Κυριακή στη Σεβίλλη.