Με φόρα από τη νίκη "ελπίδας" στην Ουγγαρία κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, το Περιστέρι θριάμβευσε κόντρα στον Άρη και συνεχίζει ως το απόλυτο φαβορί για την τρίτη θέση της Basket League. Με εξαιρετική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τον Ράγκλαντ να κάνει ότι θέλει έχοντας ως συμπρωταγωνιστή τον Μήτρου-Λονγκ και τον Νίκο Χουγκάζ, οι "πρίγκιπες" βρήκαν μεγάλες διαφορές, κάτι που επέτρεψε στον Βασίλη Σπανούλη να ανοίξει και το ροτέισιον έχοντας στο μυαλό του τον "τελικό" της Τρίτης (19/3, 19:30) κόντρα στην Τενερίφη. Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό του αγώνα είναι οι 21 πόντοι του Περιστερίου σε κάθε περίοδο!

Με πολυβόλο Ράγκλαντ το Περιστέρι βρήκε διψήφια διαφορά από το ημίχρονο

Οι παίκτες του Σπανούλη δεν μπήκαν καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τον Μπάνκστον να ξεκινά κερδίζοντας τις μάχες από τον Τόμπσον, μέχρι να καταλογιστεί με το δεύτερο φάουλ του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czva4spvmbll)

Από εκείνο το σημείο και μετά το Περιστέρι έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, με τον Λοβ να δίνει αρκετές λύσεις στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czva9psivvqp)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης προσπάθησε να βρει αντίδραση με τον Τολιόπουλο αλλά οι γκαρντ του Περιστερίου και ιδιαίτερα το δίδυμο των Ράγκλαντ και Μήτρου-Λονγκ δεν είχαν διάθεση να μπουν σε περιπέτειες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvansv5rrox)

Μετά τους 21 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου, το Περιστέρι πέτυχε άλλους 21 στο δεύτερο δεκάλεπτο σε ισορροπία... τρόμου και πήγε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά.

Με ακόμα καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι έκαμψε την αντίσταση του Άρη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σπανούλης αντάμειψε τον Χουγκάζ για την εξαιρετική εικόνα του στο πρώτο μέρος ξεκινώντας τον βασικό στο "4". Ο Έλληνας φόργουορντ (που δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στη νίκη επί της Χάποελ) συνέχισε την εξαιρετική δουλειά του και έγινε ο τρίτος πόλος της επίθεσης μετά τους εξαιρετικούς Ράγκλαντ και Μήτρου-Λονγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετό χρόνο πήρε και ο Βαγγέλης Ζούγρης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvb6hvobiy1)

Από πλευράς Άρη ο Χάρελ ηγήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο τόσο σε επίθεση όσο κυρίως σε άμυνα. Ο Τολιόπουλος προσπάθησε να βρει χώρους και σκορ όμως ο Σπανούλης είχε σχεδιάσει το πώς θα τον αντιμετωπίσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvbkmifbo75)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Τρέβορ Τόμπσον επέστρεψε... αγριεμένος και με συνεχόμενα καρφώματα έγινε ο βασικός επιθετικός πόλος της ομάδας του Σπανούλη που κρατούσε σταθερά ψηλά την υπέρ της διαφορά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvbymqpt7ft)

Ο Τζο Ράγκλαντ συνέχισε αυτή τη φορά δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του φτάνοντας της 11 ασίστ ενώ το "κερασάκι στην τούρτα" ήρθε με δικό του τρίποντο για το 81-59, που ήταν και το πρώτο προβάδισμα άνω των +20 πόντων για τους "πρίγκιπες" που στο τέλος έκαναν επίδειξη δύναμης!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvc9x4563zl)

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 42-32, 63-51, 84-62

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvcldzoygd5)