Προμηθέας και Κολοσσός προσέφεραν ακόμη μια ματσάρα, ολίγον διαφορετική σε ποιότητα σε σχέση με την επιθετική ραψωδία του παιχνιδιού της Ρόδου για τον πρώτο γύρο της Basket League, με ίδια κατάληξη όμως καθώς η γηπεδούχος ομάδα ήταν αυτή που επιβλήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Με επιθετικό όπλο τον Ρέινολντς η ομάδα του Παπαθεοδώρου επέζησε στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και λίγο έλειψε να "κλέψει" το παιχνίδι νωρίτερα, αν ο Κόνιαρης ευστοχούσε και στις τρεις βολές που κέρδισε στα 2'' δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εν τέλει οι Πατρινοί πήραν τη νίκη και πλέον εστιάζουν στον "τελικό" της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ για το Basketball Champions League.

Ένα ξέσπασμα του Προμηθέα "έσπασε" την εκνευριστική αστοχία του πρώτου ημιχρόνου

Εν αντιθέσει με ότι συνέβη στη ματσάρα του πρώτου γύρου στη Ρόδο, ο Κολοσσός ξεκίνησε πολύ άστοχα με τον Προμηθέα να τον οδηγεί σε μόλις ένα εύστοχο καλάθι εντός πεδιάς στην πρώτη περίοδο. Ο Προμηθέας βέβαια δεν ήταν και πολύ καλύτερος ξεκινώντας πολύ άστοχα από την περίμετρο, κάτι που σπάνια συνηθίζει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czv8wr5phsm9)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ροδίτες ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αστοχία των Πατρινών ισοφαρίζοντας σε 14-14.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czv8z8a30mdt)

Σε εκείνο το σημείο ο Κόνιαρης βρήκε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας του Παπαθεοδώρου σε 15 προσπάθειες και το γήπεδο ξεκίνησε να... κατηφορίζει, από τη στιγμή που η άμυνα του Προμηθέα σοβαρεύτηκε και χάρισε μάλιστα και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό το ξέσπασμα οδήγησε και στη διαφορά των 10 πόντων στο ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czv96b0c08wp)

Ο Προμηθέας βρήκε προβάδισμα +20 πόντων αλλά ο Κολοσσός επέστρεψε με ζώνη και... καυτό Γκάουντλοκ!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα ανεβάζοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (44-24).

Έκτοτε ο Κούρο Σεγκούρα άλλαξε την άμυνα των φιλοξενούμενων σε ζώνη με το αποτέλεσμα να είναι ένα επιμέρους 14-24 το οποίο μείωσε τη διαφορά κατά το ήμισυ ενόψει της τέταρτης περιόδου.

To σόου Γκάουντλοκ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με τη διαφορά να πέφτει στον πόντο (58-57) εξαιτίας και της δυσκολίας του Προμηθέα να διασπάσει τη ζώνη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czv9bhu4j8o1)

Ο Καμαριανός με τρίποντο έφερε μπροστά τους Ροδίτες οι οποίοι είχαν ξεκάθαρα το μομέντουμ ενόψει των τελευταίων 6:30'.

Από τη στιγμή που βρήκαν +7 οι Ροδίτες, όλα έμοιαζαν ότι θα έπαιρναν και τη νίκη με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να μη βρίσκουν το δρόμο στο καλάθι. Ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο όμως έφερε το ματς στο 73-75.

Ο Αντώνης Κόνιαρης κέρδισε φάουλ σε τρίποντο στα 2'' όμως πέτυχε 2/3 ισοφαρίζοντας το παιχνίδι το οποίο κατέληξε στην παράταση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvaroe3ahx5)

Πιο ψύχραιμος ο Προμηθέας στην παράταση

Με τρίποντο του Ουτόμι ξεκίνησε η παράταση όμως έπειτα οι Πατρινοί ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Ετσενίκε να κερδίζει κάθε μάχη σχεδόν από τον Μπραΐκοβιτς και τον Ρέινολντς να δίνει προβάδισμα δύο κατοχών.

Αυτό το προβάδισμα εν τέλει αποδείχθηκε αρκετό καθώς οι παίκτες του Παπαθεοδώρου το διαχειρίστηκαν έξοχα, φτάνοντας σε μια αναπάντεχα δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-4, 33-23, 58-48, 75-75, 84-79

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvb44cxxlz5)