Είναι ένας από τους μεγαλύτερους "μπόμπερ" των παρκέ της Euroleague. Από τη μέρα που τον είδαμε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μπασκόνια, ο Μάρκους Χάουαρντ δεν έχει σταματήσει να σουτάρει τρίποντα. Στη "Χώρα των Βάσκων" έχει βρει την Ιθάκη του μετά τα... ολιγόλεπτα περάσματα από το NBA και πλέον θεωρείται εκ των μετρ του είδους στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Αμερικανός σουτέρ έχει ευστοχήσει στα 105 από τα 261 τρίποντα που έχει πάρει τη φετινή σεζόν με τον τελευταίο του μήνα να είναι ιδιαίτερα "καυτός". Αυτή η επίδοση τον κάνει τον δεύτερο στη σχετική λίστα αλλά όχι για πολύ. Ο Αλεξέι Σβεντ με τα 107 τρίποντά του τη σεζόν 2017/2018 όπου αγωνιζόταν στην Χίμκι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε μια σεζόν.

Με 5 αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague, μοιάζει εντελώς απίθανο να μην έχει κατρρίψει το ρεκόρ ο Χάουαρντ. Το δεύτερο ρεκόρ που κυνηγάει βέβαια (όχι απαραίτητα θετικό) είναι αυτό με τα περισσότερα εκτελεσμένα τρίποντα, εκεί όπου ο Ρώσος δε μοιάζει να απειλείται έχοντας εκτελέσει 324 το 2017/2018!

Αξίζει να σημειωθεί πως η περσινή επίδοση του Χάουαρντ ήταν στα 88 εύστοχα με ποσοστό 36,5%, κάτι που τον έφερνε πάλι πρώτο στη σχετική λίστα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyd1p2hjhi21)

Για να καταλάβει κανείς βέβαια τη συχνότητα και την ελευθερία που σουτάρει ο Αμερικανός της Μπασκόνια (105/261), μπορεί να ρίξει μια ματιά στις επιδόσεις των αντίστοιχων σουτέρ των ελληνικών ομάδων. Ο Αϊζάια Κάνααν για τον Ολυμπιακό έχει 72/163 ενώ ο Μάριους Γκριγκόνις για τον Παναθηναϊκό μετρά 58/134.