Οι ημιτελικοί των μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2024 είχαν σχεεδόν όλοι καθαρό σκορ, αρχής γενομένης από την πεντάρα της Ελλάδας στο Καζακστάν και το καθαρό 2-0 της Γεωργίας επί του Λουξεμβούργου για την τρίτη κατηγορία, στη συνέχεια με τα εντυπωσιακά 5-1 και 4-1 των Πολωνίας και Ουαλίας επί των Εσθονίας και Φινλανδίας για την πρώτη κατηγορία, αλλά και το 1-4 με το οποίο νίκησε στη Βουδαπέστη η Ισλανδία το Ισραήλ, για τη δεύτερη κατηγορία. Η Ουκρανία, από τη μεριά της, βρισκόταν πίσω στο σκορ κατά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με τη Βοσνία, αλλά έκανε εντυπωσιακή ανατροπή και νίκησε 2-1. 

Euro 2024: Τελικοί για γερά νεύρα 

Η Πολωνία είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, μεταξύ αυτών και έναν... Εσθονό, στο πάρτι της Βαρσοβίας επί της Εσθονίας, η οποία έμεινε πίσω στο σκορ στο 22' και δέχθηκε τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά, από το 50' έως το 76'. Ένας από τους σκόρερ ήταν ο Σεμπαστιάν Σιμάνσκι, παίκτης της Φενέρμπαχτσε, που πρόκειται να ανταμώσει με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Conference League. 

Από τη μεριά τους, οι Ουαλοί, με το... απολωλός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπρέναν Τζόνσον, να πετυχαίνει ένα γκολ, το πιο κρίσιμο της αναμέτρησης, στο 47', την ώρα που οι Φινλανδοί είχαν μπει στο ματς μειώνοντας σε 2-1 προς τη λήξη του πρώτου μέρους, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αφού θα υποδεχθούν την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο Κάρντιφ, στις 19:00 της Τρίτης, 26 Μαρτίου, δηλαδή την ώρα που θα παίξει η Ελλάδα στην Τιφλίδα με τη Γεωργία

Το Ουκρανία-Ισλανδία, πάντως, είναι προγραμματισμένο για τις 21:45. Οι Ισλανδοί νίκησαν 4-1 το Ισραήλ που προηγήθηκε με τον παραλίγο δήμιο του Ολυμπιακού, Έραν Ζάχαβι, ανέτρεψαν το σκορ μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 39' έως το 42', ωστόσο κινδύνεψαν ξανά, παρ' ότι οι τύποις γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ρεβίβο, στο 73'. 

Στο 80' ακυρώθηκε γκολ του Ζάχαβι και μέσα πάλι σε τέσσερα λεπτά, ο Άλμπερτ Γκούντμουνσον έβαλε δύο γκολ, φτάνοντας στο χατ τρικ. 

Οι Ουκρανοί, πάντως, υπέφεραν κατατί περισσότερο με τη Βοσνία. Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ έμεινε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ στο 56', όμως έκανε την ανατροπή στο 85' και το 88', με Γιάρεμτσουκ και Ντόβμπικ.