Άρης και Λαύριο αναμετρήθηκαν για την τελευταία αγωνιστική της Basket League με την μόνη ομάδα που είχε βαθμολογικό κίνητρο να είναι οι φιλοξενούμενοι. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Καστρίτη αν και είχε κλειδώσει την 5η θέση της βαθμολογίας, έψαχνε να επιστρέψει στις νίκες μετά από 5 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και εν τέλει το κατάφερε και μάλιστα με σχετική άνεση χάρη σε ένα τρίποντο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστές τους Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς και δευτερευόντως Χάρελ. 

Το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω απρεπούς συμπεριφοράς φιλάθλου εις βάρος των διαιτητών στο παιχνίδι κόντρα στο Μαρούσι. Παρ' όλα αυτά στο "Nick Galis Hall" έκαναν την εμφάνισή τους δόξες του παρελθόντος ενόψει της αυριανής εκδήλωσης του Άρη για τα 110 χρόνια της ιστορίας του.

Με καλά ποσοστά και... Καστανέδα το Λαύριο, με Τολιόπουλο και Χάρελ κρατήθηκε ο Άρης

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν κάποιο μεγάλο προβάδισμα. Ένα +5 του Άρη για το 8-3 ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα της περιόδου με τον Καστανέδα όμως να απαντά στο καλό ξεκίνημα του Τολιόπουλου και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του Κώστα Μέξα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λαύριο συνέχισε να σουτάρει καλά με πρωταγωνιστή και πάλι τον Καστανέδα ενώ ο Καστρίτης έβλεπε στην ουσία μόνο τον Χάρελ να παλεύει. Ώρες ώρες η απόγνωση του προπονητή των "κίτρινων" ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο πρόσωπό του. Με 50% (6/12) σούταραν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι από την περίμετρο γι' αυτό και παρέμεναν ζεστά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Όταν λύθηκαν τα χέρια των παικτών του Καστρίτη, ο Άρης βρήκε διψήφια διαφορά και έφτασε στη νίκη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο "Αυτοκράτορας" ξύπνησε και με διαδοχικά τρίποντα σε συνδυασμό με την βελτιωμένη άμυνα κατάφερε να χτίσει μια ασφαλή διαφορά η οποία δεν άργησε να γίνει και διψήφια (52-42). Το ένα τρίποντο μετά το άλλο έμπαινε για τους παίκτες του Άρη οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 50% (6/12) και επί μέρους σκορ 24-9!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d017vkfaxybl)

Το Λαύριο προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με ένα γρήγορο 5-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως με διαδοχικά τρίποντα ο Τόλιόπουλος έβαλε τέλος στα όποια  όνειρα επιστροφής των φιλοξενούμενων. Αντιθέτως, η διαφορά έσπασε και το φράγμα των +20 πόντων (74-53) με τον Μπλούμπεργκς να φτάνει αθόρυβα τους 16 πόντους του Τολιόπουλου μέχρι εκείνο το σημείο. Τελικά ο Λετονός έβαλε άλλο ένα καλάθι και έγινε ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με την τελική διαφορά να κλείνει στο +24.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-38, 62-47, 84-60

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01a2lexrf1t) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d01a9det7smp)