Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της σε αμερικανικό έδαφος και μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Indian Wells, πήρε την πρόκριση και στον γύρο των "16" του WTA 1000 στο Μαϊάμι κάμπτωντας την αντίσταση της Νταϊάνα Γιαστρέμσκα (νούμερο 33 του κόσμου που είχε φτάσει μάλιστα στον ημιτελικό του Ασυτραλιανού Όπεν). Δύσκολη νίκη με 2-0 σετ (7-5, 6-4) για τη Μαρία η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, φτάνοντας τις 7 νίκες στα 8 πρώτα παιχνίδια που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Αμερικάνου προπονητή, Ντέβιντ Γουίτ. Στον γύρο των "16" αντίπαλός της θα είναι η Άννα Καλίνσκαγα.

Η Μαρία γλίτωσε από πολλαπλά break point και στο τέλος επιβίωσε παίρνοντας τη νίκη

Με δύο δύσκολα holds, όπου χρειάστηκε να σβήσει συνολικά 3 break-points, αλλά κι ένα break (2-1), η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο set, αλλά και με 5-3 στη συνέχεια σωζοντας ακόμα 2 break-points. 

Η Γιαστρέμσκα μείωσε σε 5-4, ενώ αμέσως μετά, τη στιγμή που η Σάκκαρη σέρβιρε για τη νίκη, κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ωστόσο, η Σάκκαρη επέμενε και αφού έσβησε 3 game-points της Ουκρανής, στη συνέχεια έφτασε σε νέο break (6-5) και μετά από 3 set-points έκανε το 7-5 παίρνοντας προβάδιασμα με 1-0. 

Η Μαρία ξεκίνησε στο 2ο set, όπως και στο 1ο, καθώς βρήκε break στην πρώτη της ευκαιρία (1-0), για να ακολουθήσει ένα ακόμα δύσκολο hold σβήνοντας 3 break-points της Γιαστρέμσκα (2-0). 

Στο 7ο game η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα με διπλό break, όμως η Ουκρανή έσβησε 3 break-points της Σάκκαρη μειώνοντας σε 4-3. Από εκεί και πέρα η Ελληνίδα τενίστρια κράτησε εύκολα το service της φτάνοντας σε μια ακόμη πρόκριση και στον 4ο γύρο του τουρνουά.