Το Παρίσι θα φιλοξενήσει από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου (ξέχωρα των ποδοσφαιρικών προκριματικών, που αρχίζουν τρεις μέρες νωρίτερα) τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και όλα πρέπει ως τότε να είναι τέλεια για τη μεγάλη γιορτή. Το νούμερο ένα είναι η ασφάλεια, με το πρόσφατο τρομακτικό μακελειό στη Μόσχα να κρούει... καμπάνα κινδύνου στους διοργανωτές, αφού ούτως ή άλλως η γαλλική πρωτεύουσα είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Συναντήσεις για την ασφάλεια έχουν ήδη γίνει, αφού υπήρχε πάντα η αίσθηση του επείγοντος, αλλά πλέον, μετά την εισβολή των ενόπλων στο συναυλιακό χώρο "Crocus City Hall", την ευθύνη για την οποία πήρε το ISIS, οι συναντήσεις για την ασφάλεια έχουν την αίσθηση του υπερεπείγοντος. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αύξηση στο όριο του συναγερμού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πλην την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, θα γίνει και συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών την προσεχή Πέμπτη, 28 Μαρτίου, προκειμένου να αναθεωρήσουν, αν χρειαστεί, τα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Δύο συσκέψεις έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή γραμμή κατά της τρομοκρατίας. 

Ούτως ή άλλως πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική και κοινωνική διοργάνωση στον πλανήτη, με τα μέτρα ασφαλείας να λαμβάνονται πάντα σοβαρά υπόψη. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν, μάλιστα, ενώ βρισκόταν στη γαλλική Γουϊάνα, δηλωσε ότι η Γαλλία έχει δεχθεί επιθέσεις από τους συγκεκριμένους τρομοκράτες που θέρισαν κόσμο στη Μόσχα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02uoldh8s1t)

"Αυτό το γκρουπ (παρακλάδι) που έχει ανάμιξη στην επίθεση στη Ρωσία, έκανε πολλές προσπάθειες και στο δικό μας έδαφος. Γι’αυτο ως προληπτικό μέτρο, αλλά με αξιόπιστα και αδιάσειστα στοιχεία, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το όριο του συναγερμού, που είχαμε μειώσει στις αρχές του χρόνου". δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, που συνέχισε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες πρότειναν στις ρωσικές στενή συνεργασία και κοινό μέτωπο απέναντι στους τρομοκράτες, με διανομή πληροφοριών. 

Οι δηλώσεις του Μακρόν επήλθαν ως επακόλουθο της ανακοίνωσης του Γκαμπριέλ Ατάλ, που την Κυριακή, 24 Μαρτίου τόνισε ότι  αυξάνει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας, με το κωδικό όνομα Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα.