Τελείωσε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Basket League με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα Πάτρας και ο τρίτος γύρος για τις δύο εξάδες, εκείνη των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 1-6 και αυτή των 7-12, θα αρχίσει την προσεχή εβδομάδα.

Ο Παναθηναικός έχει 21-1 και ο Ολυμπιακός 20-2, που σημαίνει ότι, από τη στιγμή που οι "πράσινοι" υπερέχουν των "ερυθρόλευκων" στην ισοβαθμία, θα πρέπει να ηττηθούν δύο φορές για να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Basket League: Το σύστημα των εξάδων

Οι έξι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους από μία φορά. Οι τρεις πρώτες, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Περιστέρι, θα δώσουν τρία παιχνίδια εντός και δύο εκτός έδρας. Οι άλλες τρεις, Προμηθέας Πάτρας, Άρης, Κολοσσός, δύο εντός και τρία εκτός.

Το ίδιο ισχύει για τις ομάδες στο γκρουπ 7-12, δηλαδή ΑΕΚ, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Καρδίτσα και Απόλλωνα Πατρών. Σε αυτό το γκρουπ, μόνο ο τελευταίος υποβιβάζεται. Ο Απόλλων δεν έχει πέσει στην Elite League μαθηματικά, αλλά είναι τέσσερις νίκες κάτω από την προτελευταία Καρδίτσα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να νικήσει και τα πέντε παιχνίδια του τρίτου γύρου και η θεσσαλική ομάδα να ηττηθεί σε όλα.


Οι δύο πρώτες ομάδες στο γκρουπ 7-12 θα μπουν στα play offs, όπου το σύστημα είναι γνωστό (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Η ομάδα που είναι σε καλύτερη θέση στη βαθμολογία θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί κρίνονται στις δύο νίκες, μικροί τελικοί και τελικοί στις τρεις.


Η εξάδα του τρίτου γύρου για την κατάταξη: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας, Άρης, Κολοσσός Ρόδου.

Η εξάδα του τρίτου γύρου για τις θέσεις 7-8 και τον υποβιβασμό: ΑΕΚ, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Καρδίτσα, Απόλλων Πατρών.

Η βαθμολογία (τελική): Παναθηναϊκός 43, Ολυμπιακός 42, Περιστέρι 37, Προμηθέας 35, Άρης 32, Κολοσσός 31, ΑΕΚ 31, Λαύριο 30, ΠΑΟΚ 30, Μαρούσι 29, Καρδίτσα 29, Απόλλων Πατρών 25.

Basket League: Το πρόγραμμα του τρίτου γύρου (θέσεις 1-6)

1η αγωνιστική

Παναθηναϊκός AKTOR-Προμηθέας Πάτρας
Ολυμπιακός-Άρης
Περιστέρι bwin-Κολοσσός

2η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Περιστέρι bwin
Προμηθέας Πάτρας-Άρης
Κολοσσός-Παναθηναϊκός AKTOR

3η αγωνιστική

Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός
Προμηθέας Πάτρας-Κολοσσός
Περιστέρι bwin-Άρης

4η αγωνιστική

Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι bwin
Άρης-Κολοσσός
Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας

5η αγωνιστική

Άρης-Παναθηναϊκός AKTOR
Περιστέρι bwin-Προμηθέας Πάτρας
Κολοσσός-Ολυμπιακός