Ξεκούραστα προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Miami Open, καθώς η Άνα Καλίνσκαγια αποσύρθηκε με πρόβλημα στο δεξιό μηρό. Αν αποδειχτεί καλό για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η ματαίωση του αγώνα, θα το μάθουμε σήμερα, έπειτα από την αναμέτρησή της με την Έλενα Ριμπάκινα. Όπως και να ’χει, όμως, εκείνο που μετράει είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά η Μαρία μπαίνει στην 8άδα.

Αυτόματα, εξασφαλίζει και την άνοδό της στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας την Τσινγουέν Ζενγκ. Πρόκειται για τα πρώτα κέρδη της Σάκκαρη από τη συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Γουίτ.

Η Σάκκαρη και ο… χαλαρός Ντέιβιντ Γουίτ

Στο Indian Wells είδαμε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με περίσσευμα αυτοπεποίθησης. Χωρίς άγχος και με αποφασιστικότητα, ακόμη και όταν πήγε να στραβώσει ένα ματς. Μόνο στον τελικό, κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ, δεν τα κατάφερε, αλλά η πίστη της ότι θα κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν η απόδειξη ότι κάτι άλλαξε στη σκέψη της.



“Είμαστε μόνο μία εβδομάδα μαζί, δεν μπορεί απλά να μπει και να τα αλλάξει όλα, ειδικά πριν από ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου μου, είναι απλά πολύ χαλαρός. Αυτό χρειάζομαι, γιατί είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, οπότε χρειάζομαι κάποιον που δεν με αγχώνει και αυτό κάνει πολύ καλά ο Ντέιβιντ. Προφανώς, έχει και απίστευτη εμπειρία. Και από πνευματικής άποψης νιώθω απλώς ότι είναι πολύ, πολύ χαλαρός. Αυτό είναι που μου αρέσει πολύ. Όπως είπα, είναι τόσο αστείος, που απλώς απολαμβάνω το χρόνο μου μαζί του εντός κι εκτός γηπέδου. Δένεται πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί περνάμε πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον. Δημιουργήσαμε μια πολύ ωραία ομάδα τις τελευταίες μέρες” δήλωσε πρόσφατα η Μαρία εξηγώντας τι ακριβώς έχει αλλάξει με το νέο προπονητή της, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για όσα δουλεύουν στο κορτ.

Μαρία Σάκκαρη: “Πλέον νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη”

“Δουλέψαμε λίγο στο σερβίς, μόνο στο toss. Και μετά στις επιστροφές μου, ξέρετε, επιτέθηκα λίγο περισσότερο, γιατί αυτό ήταν κάτι που έκανα πολύ καλά, ίσως πριν από δύο, τρία χρόνια και μετά για κάποιους λόγους σταμάτησα. Ένιωσα πολύ καλά. Θέλω να βελτιωθώ. Έφτασα στο Νο3 και νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν μερικά κορίτσια που έχουν κάνει ένα επιπλέον βήμα στην καριέρα τους και θέλω να προσπαθήσω να τις φτάσω. Δουλεύοντας με τον Ντέιβιντ, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό. Νιώθω ότι έχω τις αθλητικές ικανότητες. Πνευματικά μπορώ να βελτιωθώ και όσον αφορά στο τένις, δεν χρειάζεται να αλλάξω το παιχνίδι μου. Απλώς πρέπει να προσθέσω μερικά πράγματα. Αν δοκιμάσω νέα πράγματα και προσπαθήσω να γίνω καλύτερη, πιστεύω πραγματικά ότι έχω μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο και να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία να γίνω μία από τις καλύτερες παίκτριες ξανά. Όχι ότι το Τop-10 είναι κακό, απλά θέλω κάτι καλύτερο!” σχολίασε κι έδειξε ότι κάθε μέρα που περνάει στο υψηλό επίπεδο την ωριμάζει. Για τη Μαρία είναι σημαντικό ότι δεν έμεινε να... κλαίει τη μοίρα της. Αντίθετα, αποφάσισε να ψάξει με κάθε τρόπο την επιστροφή της στο Τop-5, με την αναζήτηση επιτυχιών και σε μεγάλα τουρνουά.

Η Σάκκαρη, ο Γουίτ και κατάκτηση ενός Grand Slam

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και το πλάνο του Ντέιβιντ Γουίτ. Ο άλλοτε προπονητής της Τζέσικα Πεγκούλα έδωσε απαντήσεις για όσα θέλει να πετύχει με τη Μαρία Σάκκαρη. “Είναι κάποια μικρά πράγματα για τα οποία μιλάμε και κάνουμε” απάντησε στη σχετική ερώτηση του WTA ο 51χρονος από την Καλιφόρνια. “Ίσως κάποιες ασκήσεις για να τη βοηθήσουν να είναι πιο επιθετική μερικές φορές, παρά παθητική. Όταν είσαι διστακτικός, νομίζω ότι κάνεις και περισσότερα λάθη. Εννοώ όταν παίζεις για να μη χάσεις, παρά για να κερδίσεις. Σε αυτό το επίπεδο, οι Top-10 παίκτριες πρέπει να παίξουν για να κερδίσουν. Στα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν υπομονετική και θετική, στοιχεία που τη βοήθησαν να κερδίσει αυτούς τους αγώνες. Θέλω να την κάνω πιο χαλαρή και να διασκεδάζει. Αυτό κάποιες μέρες λειτουργεί και κάποιες όχι. Το να είσαι χαρούμενος, αντί να αγχώνεσαι, νομίζω ότι σου επιτρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις σου. Για την ώρα είμαστε καλά” εξήγησε ο Αμερικανός προπονητής, με τον οποίο φιλοδοξεί η Μαρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Grand Slam.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".