Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Αυστραλίας, δύο βδομάδες μετά το χειρουργείο του για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Ο Ισπανός της Ferrari είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν όμως ακόμη δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Η Ferrari αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να αποκτήσει τον Λιούις Χάμιλτον με την έτερη θέση να δίνεται στον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Σάινθ χαριτολογώντας έλεγε πως "λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχω συμβόλαιο τη νέα σεζόν, αυτή η νίκη ίσως μπορεί να βοηθήσει". Στην πραγματικότητα όμως, ο Ισπανός απλώς περιμένει την καλύτερη δυνατή πρόταση. Ο "smooth operator" αποδεικνύει σε κάθε αγώνα πως αξίζει να βρίσκεται σε μια από τις μεγάλες ομάδες του grid, και εκεί φαίνεται πως θα καταλήξει.

Κρίστιαν Χόρνερ: "Είδαμε έναν πολύ γρήγορο "άνεργο" πιλότο σήμερα, κάποιες φορές πρέπει να κοιτάς και έξω από τη δεξαμενή σου" 

Προφανώς και οι δημοσιογράφοι μετά το αποτέλεσμα της Αυστραλίας θέλησαν να βγάλουν ειδήσεις από το πρόσωπο του Κρίστιαν Χόρνερ και εν γένει το κατάφεραν. Ο επικεφαλής της Red Bull απάντησε ο ίδιος για τον Κάρλος Σάινθ σε ερώτηση που του έγινε για τον... Γιούκι Τσουνόντα λέγοντας ότι:

"Στη Red Bull πάντα θέλουμε να σχηματίζουμε το καλύτερο δυνατό δίδυμο πιλότων και μερικές φορές για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να κοιτάξουμε έξω από τη δεξαμενή μας. Σήμερα είδαμε έναν πολύ γρήγορο "άνεργο" οδηγό οπότε η αγορά είναι ρευστή, με συγκεκριμένες επιλογές".

Σε ερώτηση ευθέως για το αν τους απασχολεί ο Σάινθ απάντησε λέγοντας ότι "βάσει αυτής της απόδοσης που έχει, δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα σενάριο. Πιστεύω όμως ότι θα πάρουμε τον χρόνο μας μέχρι να αποφασίσουμε. Ο Τσέκο (Πέρεζ) δεν ήταν σε καλή κατάσταση σήμερα αλλά αυτό δε μειώνει το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν, οπότε δεν βιαζόμαστε".

Κάρλος Σάινθ: "Πλέον αγωνίζομαι για τον εαυτό μου"

Ο Κάρλος Σάινθ στις δηλώσεις του πέραν του χιουμοριστικού σχολίου περί ανεργίας και συμβολής της νίκης του στην εύρεση συμβολαίου, ανέφερε πως πλέον αγωνίζεται αποκλειστικά για τον εαυτό του. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Αγωνίζομαι για τον εαυτό μου. Αγωνίζομαι για να αποδεικνύω πρώτα από όλα στον εαυτό μου πως αν μου δοθεί ένα ικανό μονοθέσιο, μπορώ να παλεύω για νίκες όποτε αυτό είναι εφικτό". Δεν τρέχω για κανέναν άλλλον πέραν του εαυτού μου".

Οι επιλογές του Σάινθ για το 2025

Με τη Red Bull να μπαίνει για τα καλά στην κουβέντα πλέον, μόνο στις Ferrari και McLaren δεν υπάρχει θέση για τον Κάρλος Σάινθ. Η Mercedes ψάχνει τον πιλότο που θα βάλει στο πλάι του Τζορτζ Ράσελ ο οποίος προκρίνεται για "νούμερο 1". Η Aston Martin περιμένει να δει τι θα κάνει ο Φερνάντο Αλόνσο ενώ στο κάδρο υπάρχει πάντα και η Sauber καθώς από το 2026 θα τρέχει ως Audi με τους Γερμανούς να μπαίνουν φιλόδοξα στο σπορ.

Για το εγγύς μέλλον βέβαια, αν η Red Bull συνεχίσει με Κρίστιαν Χόρνερ (και αυτομάτως Άντριαν Νιούι) σίγουρα θα παραμείνει ως ένα εκ των κορυφαίων μονοθεσίων. Όσον αφορά την παράμετρο Μαξ Φερστάπεν, ο Σάινθ έχει συνυπάρξει με τον Ολλανδό στα πρώτα τους χρόνια στη Formula 1 ως ένα υπερταλαντούχο δίδυμο στην Toro Rosso. Η συμβίωσή τους δεν ήταν πάντα η καλύτερη δυνατή όμως μια ενδεχόμενη νέα συνεργασία τους με το κορυφαίο μονοθέσιο, αν μη τι άλλο θα θέσει νέα δεδομένα στο grid.