Τι κι αν επιστρέφουμε στη δράση των playoffs της Super League με τη μόλις 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος; Έχουμε μπροστά μας ένα "καυτό" 24ωρο και μια ακόμη πιο… αχνιστή εβδομάδα που όχι μόνο μπορούν να μας κάνουν σοφότερους για τη μάχη του τίτλου, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφώσουν μη αναστρέψιμα δεδομένα στην κούρσα.

Για να ακριβολογούμε, μόνο μία από τις τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου μπορεί να τα διαμορφώσει και αυτή είναι η πρωτοπόρος ΑΕΚ. Για να αντιληφθεί κανείς τι ευκαιρία έχει μπροστά της η "Ένωση" σκεφτείτε απλά το εξής ενδεχόμενο:

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να πάρει τεράστιο προβάδισμα τίτλου

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κερδίζει το βράδυ της Κυριακής τον Ολυμπιακό στην “Opap Arena” και αποσπά το βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Την ίδια στιγμή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδεικνύονται ισόπαλοι στο μεταξύ τους ντέρμπι, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Άρη, και ο ΠΑΟΚ τη Λαμία. Δεν είναι δα και ένα σενάριο… τραβηγμένο από τα μαλλιά!

Σε μια τέτοια περίπτωση η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της εμβόλιμης 3ης αγωνιστικής θα έχει ως εξής: ΑΕΚ 68, ΠΑΟΚ 64, Παναθηναϊκός 60, Ολυμπιακός 60. Με την "Ένωση" να υποδέχεται το "Δικέφαλο του Βορρά" την επόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραμονές μάλιστα του ιστορικού πρώτου προημιτελικού των Θεσσαλονικέων με την Γκενκ. Εσείς τι λέτε; Θα έχουν διαμορφωθεί μη αναστρέψιμα δεδομένα στην κορυφή; Έχει ή δεν έχει την ευκαιρία η ΑΕΚ να χτίσει μια απαγορευτική διαφορά από τους υπόλοιπους "μνηστήρες" και ουσιαστικά να μετατρέψει πρόωρα σε… κούρσα για έναν τη συνέχεια της διαδρομής;

Ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει τα πάνω... κάτω στη Super League

Υπάρχουν, βέβαια και σενάρια που όχι μόνο δεν θα καταστήσουν αδιάφορη τη συνέχεια της χρονιάς, αλλά θα… πυρπολήσουν το ενδιαφέρον της εκτοξεύοντας το σε δυσθεώρατα επίπεδα!

Για παράδειγμα, τι θα λέγατε αν ο Ολυμπιακός αποσπούσε ισοπαλία στην «Αγιά Σοφιά» και στη συνέχεια κέρδιζε τα δύο παιχνίδια με Άρη και Λαμία, τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού – ΑΕΚ και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ έμεναν στο "Χ" και ο Παναθηναϊκός έφευγε με διπλό από το "Βικελίδης"; Ούτε αυτό υποθέτουμε είναι σενάριο… επιστημονικής φαντασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η βαθμολογία στο κλείσιμο της 4ης αγωνιστικής (το βράδυ της προσεχούς Κυριακής) θα είχε την ακόλουθη μορφή: ΠΑΟΚ 65, ΑΕΚ 64, Παναθηναϊκός 64, Ολυμπιακός 64!

Όλοι έχουν περιθώριο για ήττα... εκτός από τον Ολυμπιακό

Ας αφήσουμε, όμως, τις υποθέσεις και ας πάμε στο… ρεαλισμό. Και ο ρεαλισμός λέει τα εξής: Παρά τη σπουδαία βαθμολογική σημασία του ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Τερίμ και Λουτσέσκου, "όλα τα λεφτά" της αποψινής βραδιάς παίζονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι αυτό γιατί σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, ο ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών του πρωταθλήματος θα βγει ουσιαστικά εκτός μάχης. Ο «αέρας» οκτώ βαθμών που θα αποκτήσει η "Ένωση" έναντι των Πειραιωτών θα είναι μη αναστρέψιμος για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε μια περίοδο μάλιστα που οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να διαχειριστούν δύο και όχι έναν μεγάλο στόχο.

Αν, αντίθετα ο Ολυμπιακός αποδειχτεί ξανά "σκληρό καρύδι" σε ένα γήπεδο που δεν έχει ηττηθεί ακόμη για το πρωτάθλημα (θυμίζουμε ότι από πέρσι οι Πειραιώτες μετρούν στη Νέα Φιλαδέλφεια μία νίκη και δύο ισοπαλίες), κι αν μάλιστα η ΑΕΚ δεν κερδίσει ούτε την Τετάρτη στη Λεωφόρο, αντιλαμβάνεστε τι… χαμός θα ακολουθήσει.

Το σίγουρο είναι ότι η "Ένωση" έχει να διαχειριστεί μία εβδομάδα που μπορεί να μετατραπεί στο πρώτο match point της σεζόν. Θα αντέξει στην πίεση της μεγάλης ευκαιρίας;   

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".