Όταν χτύπησε, Δεκέμβριο προς Ιανουάριο, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο Γιώργος Αθανασιάδης δεν υπήρξε ιδανικός αντικαταστάτης, αλλά το βράδυ της Κυριακής, 31 Μαρτίου, βίωσε την Κάθαρση, με την απίθανη εμφάνισή του στο 1-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού για τη 2η αγωνιστική των playoffs στη Super League

Ο τερματοφύλακας της "Ένωσης" ήταν τρομερός και έκανε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο "Man of the Match". Μάλιστα, με φαεινή συγκίνηση, αφιέρωσε το βραβείο στο γιο του, που, όπως είπε, "αν δεν ήταν αυτός, θα τα είχα παρατήσει". 

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: "Έβαλα ένα λιθαράκι" 

Ο Γιώργος Αθανασιάδης είπε αρχικά για το παιχνίδι: "Εγώ αυτό που ήταν να κάνω το έκανα για να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς. Τους πήραμε και προχωράμε".

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη άσχημη περίοδο, αλλά και την εμφάνισή του την Κυριακή, 30 Μαρτίου, τόνισε: "Έκανα κάποια λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν κρύβομαι ήμουν ο πρώτος που το είπα. Όλοι κάνουμε λάθη. Σήμερα (σημ. Κυριακή) βοήθησα την ομάδα, έβαλα το λιθαράκι μου".

Επιπλέον σχολίασε: "Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις. Και πέρυσι η χρονιά μου ήταν καλή και πρόπερσι η χρονιά μου ήταν καλή. Είχα μια άσχημη περίοδο, σε όλους μπορεί να συμβεί. Προχωράμε. Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0885z9y3pv5)

Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη από τον Ματίας Αλμέιδα, ο Αθανασιάδης εκδήλωσε το σεβασμό του: "Ο Αλμέιδα τους στηρίζει όλους. Όλοι κάνουμε λάθη. Του βγάζω το καπέλο, όπως και όλοι οι παίκτες".

ΓΙα την πορεία της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σχολίασε: "Είναι σημαντική νίκη, πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, έχουν μείνει οκτώ τελικοί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι μέχρι τέλους".

Τέλος, απάντησε πού αφειρώνει το βραβείο του Man of the Match: "Στο γιο μου, τον Ιωακείμ. Αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει".