Στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο η ισοπέδωση στους ποδοσφαιριστές. Ένα λάθος αρκεί για να σε "κρεμάσουν" στα μανταλάκια. Οι Έλληνες παίκτες ειδικότερα το γνωρίζουν από... πρώτο χέρι. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο άνθρωπος που χρεώθηκε και άκουσε τα... πάντα μετά την ήττα από το Άγιαξ στο Άμστερνταμ και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, εξελίχθηκε σε "ήρωα" του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου "κατέβασε" ρολά και με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του βάζοντας φαρδιά πλατιά την... υπογραφή του στον "κιτρινόμαυρο" θρίαμβο που διατήρησε την "Ένωση" στην κορυφή της Super League. Η αποθέωση τεράστια, οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο "καθρέφτης" του τι πραγματικά συμβαίνει...

ΑΕΚ: Από την ισοπέδωση στην... εξιλέωση ο Αθανασιάδης

Ο Γιώργος Αθανασιάδης έχει πολλάκις ακούσει τα μύρια όσα. Στο άκουσμα του ότι θα ξεκινήσει βασικός λόγω του τραυματισμού του Στάνκοβιτς ίσως οι περισσότεροι φίλαθλοι της ΑΕΚ να... καρδιοχτύπησαν. "Πάγωσαν". Όμως η... παγωμάρα εξελίχθηκε σε αποθέωση σε μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. "Μίλησε" στα δύσκολα, κράτησε το μηδέν, σ 'ένα παιχνίδι που οι τρεις βαθμοί είναι χρυσάφι για την ""Ένωση" που ξέρει καλά πως τέτοια παιχνίδια είναι που μπορεί να της δώσουν στο πρωτάθλημα στην τελική ευθεία της Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d087kircya9d)
Αν πάμε κάποιους μήνες πίσω και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο θα αντιληφθεί κανείς το contrast των συναισθημάτων για τον Αθανασιάδη που έκανε δυο από τα χειρότερα του παιχνίδια και έγινε στόχος ουκ ολίγων αρνητικών σχολίων. Αρχής γενομένης από το "πικρό" ματς στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ όπου και ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς στον αγώνα αφού μόλις στο 5ο λεπτό λόγω της άστοχης εξόδου του οι Ολλανδοί πήραν το προβάδισμα ενώ το τρίτο γκολ του Αίαντα προήλθε από λάθος υπολογισμούς του Έλληνα γκολκίπερ που δεν κατάφερε να αποτρέψει τα... κακώς κείμενα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxoc347t6x7l)
Το... κερασάκι στην τούρτα όμως για τον Γιώργο Αθανασιάδη ήρθε λίγες μέρες αργότερα στις Σέρρες στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Δευτερόλεπτα έμεναν για το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όπου και η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα με 2-1 και ήταν "αγκαλιά" με τη νίκη. Στην τελευταία φάση, οι "κιτρινόμαυροι" έπρεπε απλά να αμυνθούν σωστά για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Ένα απίστευτο λάθος του Αθανασιάδη όμως στο 90+4' στερεί στην ΑΕΚ το τρίποντο.

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ: 2-2 (MD 15, 21/12/2023)


Ο Έλληνας γκολκίπερ εξελίσσεται σε... μοιραίο πρόσωπο αφού στην προσπάθεια του να μαζέψει τη μπάλα, την χάνει μέσα από τα χέρια του και την βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα μετά από εκτέλεση του Θυμιάνη. Το... σοκ μεγάλο. Η πικρία τεράστια και οι φίλαθλοι στα... σχοινιά. Μερικοί μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα βρέθηκαν έξω από το γήπεδο των Σερρών και του τα "έψαλλαν". Η ψυχική και αγωνιστική... κατάρρευση δεδομένη και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών. 

Η απίστευτη κατάθεση ψυχής του Αθανασιάδη

Η αλήθεια του Γιώργου Αθανασιάδη είναι κάτι που αντικατοπτρίζει τα όσα συμβαίνουν στην ψυχή των ποδοσφαιριστών. "Αν δεν ήταν ο γιος μου θα τα είχα παρατήσει". Καταλαβαίνει κανείς το πόσο δύναμη κρύβουν αυτές οι λέξεις που λίγο πολύ δείχνουν την κατάρρευση που μπορεί να υποστεί κάποιος παίκτης από την αμφισβήτηση. "Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα", η δήλωση του Αθαναδιάση που κρύβει την ελπίδα που όλοι θέλουμε να βλέπουμε στους ποδοσφαιριστές. Όντως ο Αθανασιάδης σηκώθηκε ξανά. Και απ' ότι φαίνεται πατάει καλά στα πόδια του. Μπορεί ένα ακόμη τρόπαιο να φέρει την... άνοιξη στον Αθανασιάδη αλλά την πραγματική... άνοιξη στην ψυχή του θα τη φέρει η ουσιαστική στήριξη και αναγνώριση από τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ.


"Ηδη εχω μιλήσει μαζί του. Συνεχώς μιλούσαμε. Πέρυσι με την παρουσία του κατακτήσαμε τίτλους. Δίκαιος είναι μόνο ένας. Και είναι εκεί… ψηλά. Ολοι οι υπόλοιποι κάνουμε λάθη. Εχουμε καλές και κακές στιγμές. Εμεις δουλεύουμε ως ομάδα. Ναι υπάρχουν λάθη, αλλά και πλεονεκτήματα. Ο Αθανασιάδης έδειχνε έτοιμος να παίξει και από χθες μέχρι σήμερα είχε μία ιδανική αντίδραση", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ματίας Αλμέιδα στις χθεσινές δηλώσεις του υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον παίκτη του που δείχνει να πιστεύει στο 100%.