Νέα δεδομένα στην παγκόσμια κατάταξη για τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά! Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στο Miami Open που έφτασε έως τα προημιτελικά, η Ελληνίδα τενίστρια "σκαρφάλωσε" στο Νο7 του κόσμου και βλέπει... ψηλότερα, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε κατά μία θέση και πλέον βρίσκεται στο Νο12. Μεγάλος κερδισμένος ο Ντιμίτροφ που έκανε άλμα τριών θέσεων και "εκτοξεύτηκε" στο Νο9.

Στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη, υποχώρησε στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Αν και η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε το Miami Open στα προημιτελικά του Miami Open, είδε την προσπάθεια και την πορεία της να ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο αφού "ανάσανε" και ανέβηκε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μπορεί να ανέβει κι άλλο στη συνέχεια, με την ίδια να ετοιμάζεται να ριχτεί στη... μάχη του χωμάτινου τουρνουά του Τσάρλστον (WTA 500) αυτή την εβδομάδα. Παραμένει "αφεντικό" κορυφής η Ίγκα Σφιόντεκ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ετοιμάζεται για το Monte Carlo Masters, υποχώρησε κατά μία θέση και πλέον βρίσκεται στο Νο12 τη στιγμή που ο Ντιμίτροφ είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τρεις θέσεις και βρίσκεται στο Νο9, με τα... χαμόγελα για τον ίδιο να είναι πολλά, αφού επιστρέφει για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα ύστερα από 6 χρόνια.

Παράλληλα, ο Γιανίκ Σίνερ έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ιταλός τενίστας που έφτασε στο Νο2 του κόσμου, ενώ απέχει μόλις 1.015 βαθμούς από την κορυφή, στην οποία φιγουράρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Υπενθυμίζεται ότι ήταν και ο μεγάλος νικητής του Miami Open, όπου επικράτησε με 2-0 σετ του Ντιμίτροφ στον τελικό.