Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του ανοικτού συνεδρίου που έκανε η Φενέρμπαχτσε αναφορικά με τις... απειλές για αποχώρηση από το πρωτάθλημα Τουρκίας. Περίπου 25.000 φίλοι της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και μεταξύ άλλων άκουσαν και τον mr Survivor να καταθέτει την άποψη του.

Εκείνο που τόνισε ο Ατζούν Ιλιτζαλί ήταν πως πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη για την Φενέρμπαχτσε αναφορικά με τα αιτήματα της.

"Ζούμε μια ιστορική μέρα για όλους μας. Είναι περήφανος με αυτό το θέαμα που έχει τέτοιο πλήθος εδώ. Για άλλη μια φορά, είμαι περήφανος που είμαι οπαδός της Φενέρμπαχτσε. Λοιπόν σε όλους. Χαίρομαι που είστε εδώ.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένα σοβαρό ποδοσφαιρικό χάος στη χώρα μας. Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στο εξωτερικό διασκεδάζουν με το ποδόσφαιρο, αλλά στη χώρα μας υποφέρουν.



Γιατί υποφέρουμε; Ποιος είναι ο λόγος για το περιβάλλον που ζούμε τώρα; Αφού σκέφτηκα για πολύ καιρό και παρακολουθούσα το περιβάλλον, μπορώ να πω μόνο μια λέξη: "Θα πω, αυτή η λέξη είναι ο λόγος για αυτό το χάος, δικαιοσύνη...".

Όπως οι δικαστές αποδίδουν δικαιοσύνη σε μια χώρα, οι διαιτητές παρέχουν δικαιοσύνη στον αθλητικό κόσμο. Ο ξένος διαιτητής, για τον οποίο μιλώ εδώ και μήνες, έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα. Μας έδειξαν ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ότι οι διαιτητές δεν είναι ικανοί να κάνουν αυτό το καθήκον
", είπε ο Ατζούν Ιλιτζαλί.


Έκαναν πίσω στην Φενέρμπαχτσε

Πάντως το συνέδριο ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι τη Φενέρμπαχτσε τόνισαν πως θα περιμένουν να εξελιχθεί η σεζόν και στο τέλος της να πάρουν τις αποφάσεις τους. Το όλο θέμα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχουν από την διαιτησία και γενικά από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη αναβολή του τελικού του Σούπερ Καπ με την Γαλατασαράι ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τα ματς με τον Ολυμπιακό.