Μετά το απίστευτο περιστατικό στο "Παπάρα Παρκ" πριν δύο εβδομάδες, στις 17 Μαρτίου, όταν οπαδοί της Τραμπζονσπόρ μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο με παίκτες της Φενέρμπαχτσε να χτυπούν κάποιους εξ αυτών, οι οποίοι φέρεται να κουβαλούσαν, έξω από τα σημαιάκια του κόρνερ, ρόπαλα και σφυριά, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους προημιτελικούς του Conference League περίμενε το κατηγορητήριο της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρος της Τουρκίας για δύο ποδοσφαιριστές της, τον Μπράιτ Οσάγι Σάμιουελ και τον Τζέιντεν Ουστερβόλντε

Φενέρμπαχτσε: Χάδι στ' αυτιά

Η Φενέρμπαχτσε, που άσκησε διπλωματικό πόλεμο κατά αυτό το διάστημα των 15 ημερών, φαίνεται ότι δικαιώθηκε, αφού στους Σάμιουελ και Ουστερβόλντε καταλογίστηκε "συμμετοχή σε καβγά" και όχι "επίθεση", που στη νομική ορολογία θα καθιστούσε την τιμωρία σημαντικά βαρύτερη. 

Ίδια είναι η κατηγορία για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Ιρφάν Εγριμπαγιάτ, αλλά και δύο στελέχη της Φενέρ, τους Κουρσάτ Τσιφτλίκ και Οκάν Οζκάν.

Μάλιστα, αθωώθηκαν πλήρως οι Μερτ Μιουλντούρ και Μιτσί Μπατσουαγί, οι οποίοι αμύνθηκαν τους εαυτούς τους έχοντας ροπή προς τα αποδυτήρια. 


Trabzonspor Fenerbahçe Maçından Sonra Yaşanan Tüm Olaylar - Batshuayi Uçan Tekme, Osayi Samuel


Φενέρμπαχτσε: Οργή στην Τραμπζονσπόρ


Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Φενέρ πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την Τραπεζούντα, νικώντας 3-2, και έφτασε τους 79 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Σε ό,τι αφορά την Τραμπζονσπόρ, τα στελέχη της είναι εξοργισμένοι από το κατηγορητήριο για τους πέντε της Φενέρ που συμμετείχαν στα επεισόδια, αλλά και από την αθώωση των δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ισμαΐλ Καρτάλ. 

Ο σύλλογος από την Τραπεζούντα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: "Η TFF αγνόησε την επίθεση δύο ποδοσφαιριστών της Φενέρμπαχτσε, του Μπράιτ Οσάγι-Σάμιουελ και του Τζέιντεν Οστερβόλντε, εναντίον των οπαδών μας μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ. Παραπέμποντας τους εν λόγω παίκτες για το αδίκημα της «συμμετοχής σε καβγά» αντί γι' αυτήν την ενέργεια, εξασφάλισε ότι θα τιμωρηθούν λιγότερο. Διαπράττοντας άλλη μια παράνομη πράξη, η TFF αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να κατηγορήσει τους Μερτ Μιουλντιούρ και Μισί Μπατσουαγί, οι οποίοι κλώτσησαν τους οπαδούς μας και νομιμοποίησαν, ακόμη και ενθάρρυναν έναν επαγγελματία παίκτη να καταφύγει στη βία στα γήπεδα της Τουρκίας".