Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 πλησιάζουν και ένα εκατομμύριο δωρεάν εισιτήρια για το Παρίσι 2024 θα μοιραστούν σε τυχερούς στη Γαλλία. Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο, περίπου ένα εκατομμύριο δωρεάν εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά και τους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι θα μοιραστούν σε ντόπιους νέους, ερασιτέχνες αθλητές, άτομα με αναπηρία και άλλους σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η πρόσβαση στους Αγώνες. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται μετά την έντονη κριτική για τα προς πώληση εισιτήρια προς το κοινό και τις αρκετά υψηλές τιμές.

Τα δωρεάν εισιτήρια θα μοιραστούν μεταξύ των γειτονιών και των πόλεων σε όλη τη Γαλλία που φιλοξενούν αθλήματα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

2024 Olympic Games: How is Paris preparing? | AFP

Προορίζονται για άτομα με αναπηρία, άτομα με οικονομικές δυσκολίες, νέους και φοιτητές, όσους ασκούνται ή εργάζονται στον αθλητισμό και κατοίκους περιοχών που επηρεάζονται άμεσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Περίπου 100.000 εισιτήρια διατέθηκαν από τους διοργανωτές και τα υπόλοιπα αγοράστηκαν από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 με δωρέαν εισιτήρια για τα 100 μέτρα

Για το Σεν Ντενί, ένα πυκνοκατοικημένο διαμέρισμα βόρεια του Παρισιού που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του κάποια αγωνίσματα αλλά και το Ολυμπιακό Χωριό έχουν αγοραστεί 180.000 εισιτήρια, συγκεκριμένα 150.000 για τα αθλητικά γεγονότα και 28.000 για την τελετή έναρξης.

“Επιλέξαμε αθλήματα που απευθύνονται ειδικά στο κοινό μας”, δήλωσε ο Ματιέ Χανοτίν, δήμαρχος του Σεν Ντενί. Πρόκειται για την πόλη, στην οποία βρίσκεται το Stade de France, το εθνικό στάδιο που θα φιλοξενήσει τον στίβο αυτό το καλοκαίρι.

Εκτός από τα εισιτήρια για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ και τραμπολίνο, ορισμένοι τυχεροί ντόπιοι θα εξασφαλίσουν επίσης δωρεάν θέσεις στον τελικό των 100 μέτρων ανδρών, για τον οποίο τα εισιτήρια τιμώνται από 195 έως 990 ευρώ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 με δώρα σε όσους επηρεάζονται από οικοδομικές εργασίες

Στις πόλεις Λιόν, Νάντ και Σεντ Ετιέν, θα φιλοξενηθούν αγώνες ποδοσφαίρου και στη Μασσαλία η ιστιοπλοΐας. Γι’ αυτά τα events θα διατεθεί μικρότερος αριθμός δωρεάν εισιτηρίων.

#Paris2024 slogan

Κάθε τοπική αρχή θα αποφασίσει πώς θα διανείμει τα εισιτήριά της και σε ποιους. Η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, Île-de-France, έχει ήδη ανοίξει μια κλήρωση για 30.000 από τις 50.000 θέσεις στην επίσημη εφαρμογή της για νέους 15 έως 25 ετών και καλεί μαθητές λυκείων να καταθέσουν αιτήσεις για τις υπόλοιπες.

Στο Σεν Ντενί και στις γειτονικές πόλεις, εν τω μεταξύ, προτεραιότητα θα δοθεί στους ντόπιους που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό – μαζί με τους κατοίκους που επηρεάζονται από οικοδομικές εργασίες ή κυκλοφοριακούς περιορισμούς.