Σ' ένα ματς με σκληρές μονομαχίες, ανατροπές, ένταση και συγκινήσεις, η Κηφισιά που δίνει μεγάλη "μάχη" να διατηρηθεί στα μεγάλα σαλόνια έφυγε με το διπλό από την Τρίπολη "λυγίζοντας" τον Αστέρα με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playouts της Super League. Αν και οι Αρκάδες προηγήθηκαν με... ζωγραφιά του Μιριτέλο είδαν τους φιλοξενούμενους που "καίγονταν" για τη νίκη να κάνουν την απόλυτη ανατροπή στο δεύτερο μέρος και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οζέγκοβιτς που σκόροαρε δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά, να φεύγουν με τρεις βαθμούς-χρυσάφι ενόψει της συνέχειας.

Με τη νίκη της αυτή η Κηφισιά ανέβηκε στους 24 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναιτωλικό που ηττήθηκε στον Βόλο, κάτι που της επέτρεψε από προτελευταία να βρεθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας των playouts. Στο +1 από τους προτελευταίους Αγρινιώτες και στο +6 από τον τελευταίο ΠΑΣ Γιάννινα, με την βαθμολογία να διαμορφώνεται διαφορετικά και την αγωνία για το ποιος θα καταφέρε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία καλά να... κρατεί.

Ανώτερος ο Αστέρας που προηγήθηκε με "βολίδα" Μιριτέλο, δεν απείλησε η Κηφισιά

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ανάμεσα στις δυο ομάδες ωστόσο το γκολ δεν άργησε να... έρθει. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μιριτέλο ο οποίος με φοβερή προσωπική ενέργεια έφυγε στην κόντρα και με "βολίδα" νίκησε τον Αναγνωστόπουλο γράφοντας το 1-0. Μάλιστα μετά την επίτευξη του τέρματος, οι Αρκάδες προχώρησαν σε μια αξιέπαινη κίνηση και αφιέρωσαν το γκολ στον γυμναστή της ομάδας τους, Παύλο Γκότση ο οποίος έχασε τον πατέρα του πριν από λίγες μέρες.

Στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είδαν τον Χουάν Μουνάφο να στέκεται άτυχος και στην επιστροφή του μετά από δυο μήνες να βγαίνει αναγκαστική αλλαγή λόγω του ότι έπεσε στο έδαφος με ενοχλήσεις. Η Κηφισιά προσπαθώντας να ξεπεράσει το... σοκ του γρήγορου γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να περάσει στην... αντεπίθεση ωστόσο δεν έβρισκε χώρους και δεν κατάφερνε να εκδηλώσει επιθέσεις με αξώσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με σουτ όμως ο Αστέρας είχε τα ηνία και μάλιστα ήταν η ομάδα που δημιουργούσε περισσότερους... κινδύνους. Η καλύτερη στιγμή για την Κηφισιά που έχασε και αυτή με αναγκαστική αλλαγή τον Τεϊσέρα στο 29ο λεπτό, σημειώθηκε στο 41' με δυνατό σουτ του Σάντος το οποίο κατέληξε άουτ.


Έφερε... τούμπα το ματς η Κηφισιά που πέρασε μπροστά στο σκορ

Η Κηφισιά που "καιγόταν" για τους βαθμούς, μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να φτάσει γρήγορα στο γκολ της ισοφάρισης καθώς γνώριζε πως δεν είχε περιθώριο για άλλες βαθμολογικές απώλειες. Λίγο έλειψε στο 55ο λεπτό να φέρει στα ίσα το ματς με σουτ εκτός περιοχής του Σολόα ωστόσο ο Τσιφτσής του είπε... όχι και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ κρατώνοντας το μηδέν για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ανεβάσει την απόδοση τους ενώ βρήκαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης στο 66ο λεπτό με τον Οζέγκοβιτς ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Μιλίσεβιτς και ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, η Κηφισιά όχι απλά ισοφάρισε όμως δυο λεπτά αργότερα (68') κέρδισε και πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μπιφουμά που στο 70' ευστόχησε από τα 11 βήματα και έγραψε το 1-2.

Έφυγε με τους τρεις βαθμούς η Κηφισιά, το VAR πήρε πίσω πέναλτι του Αστέρα

Μετά το προβάδισμα της Κηφισιάς, το παιχνίδι είχε αποκτήσει απίστευτο ρυθμό ενώ στο 73' ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για τον Αστέρα Τρίπολης για μαρκάρισμα του Τσάπαν στον Καλτσά. Μετά από έλεγχο στο VAR διαπιστώθηκε ότι ο Καλτσάς ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα ο ρέφερι να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση και να διατάζει τη συνέχεια του αγώνα.

Οι Αρκάδες πίεσαν αρκετά με στόχο να βρουν την ισοφάριση, απείλησαν με σουτ του Μάντζη στο 88' το οποίο απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να... παίξουν με τον χρόνο προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα το οποίο κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους και να φύγουν με το υπέρ τουε 2-1 που τους έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας. Αποβλήθηκε στο 90+2' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την Κηφισιά ο Πρίτσας.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καστάνο, Ατιένθα, Άλβαρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (Μάντζης 84'), Μουνάφο (Αλάγκμπε 13'), Μπαρτόλο, Κρεσπί (Παλάσιος 72'), Καλτσάς (Ζουγκλής 84'), Μιριτέλο.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν ( Σπίνος 81'), Τεϊσέιρα (Βαφέας 29'), Σνάιντερλαν, Πάρρας (Μιλίτσεβιτς 52'), Τσανάτζια, Οζέγκοβιτς, Σολόα, Μπιφουμά (Μενέντεθ 81'), Πρίτσας, Μπαρμπόσα.