Στιγμές βγαλμένες από... παραμύθι έζησε το βράδυ του Σαββάτου η Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία έπειτα από 40 (!) ολόκληρα χρόνια και έξι χαμένους τελικούς σήκωσε ψηλά στον ουρανό το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της κατακτώντας το Copa del Rey έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό με την Μαγιόρκα την οποία και "λύγισε" στη διαδικασία των πέναλτι. Ο... αρχιτέκτοντας της επιτυχίας, Ερνέστο Βαλδέρδε όπως ήταν λογικό πετούσε στα... ουράνια με την επιτυχία της ομάδας του ενώ αποκάλυψε και μια άγνωστη ιστορία απ' όταν ήταν προπονητής στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dfci44o95t)

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την κατάκτηση του Copa del Rey

40 χρόνια ήταν... πολλά για την Αθλέτικ Μπιλμπάο και αποδείχθηκε περίτρανα στον μεγάλο τελικό του Copa del Rey με την Μαγιόρκα όπου και το πολυπόθητο Κύπελλο επέστρεψε μετά από 40 χρόνια στον σύλλογο! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, "μαέστρος" της επιτυχίας, πανηγύρισε με την... ψυχή του και αρκετά έντονα την κατάκτηση του Κυπέλλου τόσο με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του όσο και με τους χιλιάδες φιλάθλους της Αθλέτικ που παρακολουθούσαν και αποθέωναν από τις εξέδρες εκστασιασμένοι τον θρίαμβο της ομάδας τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0df1sqyy1a1)

Βαλβέρδε: "Στην Ελλάδα όταν κατακτούσαμε τίτλο πήγαινα σε μπαρ και ο ιδιοκτήτης μου έλεγε τι κάνεις εδώ; "

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει φάει τα ελληνικά γήπεδα με το... κουτάλι όταν και ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του Copa del Rey, θυμήθηκε τη θητεία του στην Ελλάδα και τον τρόπο που πανηγύριζε τους τίτλους. Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε πως όταν κατέκτησε τίτλο με τους "ερυθρόλευκους" είχε πάει να το γιροτάσει στην ουσία σ' ένα μπαρ στην Αθήνα όπου τον πέτυχε ο ιδιοκτήτης και τον ρώτησε τι κάνει... εκεί.


"Αρνήθηκα να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα τους σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κατακτούσαμε έναν τίτλο, πήγαινα σε ένα άγνωστο μπαρ στην Αθήνα για να φάω κάτι μαζί με μια μπύρα και ο ιδιοκτήτης μου έλεγε: "Τι κάνεις εσύ εδώ;", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαλβέρδε.