Μπορεί τα... φόντα στην Αμερική να είναι στραμμένα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Γιώργο Καρλαύτη και τον Γιώργο Γιακουμάκη ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη Έλληνας που πρωταγωνιστεί και ζει το δικό του... παραμύθι! Ο λόγος για τον Απόστολο Ρούμογλου ο οποίος έγινε back-to-back πρωταθλητής στο NCAA με τη φανέλα του Κονέκτικακ και ανέβηκε ξανά στην κορυφή. Ο 20χρονος Ξανθιώτης μπασκετμπολίστας έγινε ο πρώτος Έλληνας που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο NCAA ενώ από τον ΠΑΟΚ κατέληξε πρωταθλητής του Κολεγιακού πρωταθλήματος της Αμερικής. Μια ιστορία με πολλά μηνύματα και ελπίδα για ένα καλύτερο αθλητικό... αύριο!



Back to back πρωταθλητής στο NCAA ο Απόστολος Ρούμογλου

Μεγάλες στιγμές έζησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το UConn του Απόστολου Ρούμογλου στο NCAA καθώς μετά τη νίκη του  και την επίδειξη δύναμης με 75-60 επί του Purdue στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος, θριάμβευσε ξανά και αναδείχθηκε back-to-back πρωταθλήτρια! Ο Έλληνας γκαρντ που ήταν και πέρυσι μέλος της επιτυχίας του UConn είδε την ομάδα του να τα... σαρώνει όλα και τη φετινή σεζόν και να αναδεικνύεται ξανά πρωταθλητής βιώνοντας μοναδικές στιγμές.

UConn vs. Purdue - 2024 men's National Championship extended highlights

Ο Ρούμογλου αγωνίστηκε στον τελικό μόλις για ένα λεπτό δίχως να προλάβει να πετύχει καλάθι ενώ για το UConn κορυφαίος ήταν ο Νιούτος που ήταν κυρίαρχος στο σκοράρισμα και την δημιουργία ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Καστλ με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από το Purdue, ο Ίντι ήταν συγκλονιστικός με 37 πόντους (15/25 δίποντα) και 10 ριμπάουντ ωστόσο "πάλευε" μόνος του και δεν κατάφερε να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα.

Final seconds and celebration from UConn's second men's basketball title in a row

Από τον ΠΑΟΚ στην... κορυφή του NCAA ο Απόστολος Ρούμογλου

Ο Απόστολος Ρούμογλου που έχει καταγωγή από την Ξάνθη, ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες της Ασπίδας, το 2016 μεταπήδησε στον Λεύκιππο ενώ το 2019 αγωνίστηκε για λογαριασμό του Αρίωνα. Και οι τρεις ομάδες της Ξάνθη. Ο ίδιος συστήθηκε στους Έλληνες μέσω της θητείας του στον ΠΑΟΚ ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί τη σεζόν 2020/21. Ο τότε 17χρονος Απόστολος, είχε πετύχει το πρώτο του επαγγελματικό καλάθι με την "ασπρόμαυρη" φανέλα σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου είχε μάλιστα σημείωσε τρίποντο και είχε αποθεωθεί σαν να ήταν... τρίποντο νίκης. Αρκεί κανεί να δει τη χαρά του για να καταλάβει την αγάπη του για το άθλημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-caqz7lfvz9kp)
Στη συνέχεια ήρθε το μεγάλο βήμα για τον ίδιο. Το οποίο και για να πραγματοποιήσει χρειάστηκε να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι. Όμως δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Σε δυο χρόνια στο Κονέκτικατ, ο Ρούμογλου έχει ζήσει το όνειρο κάθε αθλητή. Γεύτηκε το ποτήρι του θριάμβου και του πρωταθλήματος όχι μόνο μια αλλά δυο φορές. Τη φετινή σεζόν (2023/24) δεν είχε πολλά λεπτά συμμετοχής όπως και την πρώτη ενώ δεν αγωνιζόταν πάντα. Συνολικά, κατέγραψε 17 συμμετοχές μετρώντας 2 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα ενώ συνολικά είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-crpvsv7plu2h)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός γκαρντ αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά προγράμματα ειδικά στον τομέα του μπάσκετ καθώς το Πανεπιστήμιο του έχει κατακτήσει έξι φορές το εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, κυρίαρχοι βέβαια είναι το Κεντάκι (8) και το UCLA (11) που το έχουν κατακτήσει περισσότερες περισσότερες φορές και έχει την ευκαιρία όχι μόνο να αναδειχθεί σε μια από τις τοπ ομάδες αλλά και να... γεμίσει με παραστάσεις αφού ήδη σε δυο χρόνια έχει αναδειχθεί ισάριθμες φορές πρωταθλητής. Φυσικά, έχει και να υπερηφανέυεται για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά πρωτάθλημα στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής...

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-crooyhi31cop)