Η ΑΕΚ υφίσταται τη βάσανο της ανεγκεφαλιάς ύστερα από την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ο παραλογισμός της τιμωρίας είναι αξιοσημείωτος. Το συμβάν που έδειξε το δρόμο στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας συνέβη σε εκτός έδρας παιχνίδι. 

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα είχε οριστικά στραβώσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, οπαδοί της έβριζαν τη διαιτητή Τσαρούχα και το παιχνίδι διέκοψαν οι ρεφερί τρεις φορές. Λυδία λίθος για την τιμωρία, όμως, ήταν ένα γυάλινο μπουκάλι που που εκτόξευσε θερμοκέφαλος. 

AEK: Την... καταδίκασε

Τη ρίψη αντικειμένου, οποιουδήποτε, η ΔΕΑΒ τιμωρεί με μία αγωνιστική. Ωστόσο, η ΑΕΚ είναι υπότροπη, όποτε τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές. 

Το κακό είναι διπλό, αφού πέρα από όποια έσοδα -το κλειστό των Λιοσίων δεν... γεμίζει δα πάντα- δεν θα έχει τον κόσμο της σε δύο σημαντικά παιχνίδια. 

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θα παίξουν σε... βαθιά σιωπή τόσο απέναντι στο Λαύριο όσο και τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είναι έβδομη αυτήν τη στιγμή στη βαθμολογία της Basket League με 34 βαθμούς. Παρ' όλα αυτά, Λαύριο και ΠΑΟΚ ακολουθούν με 33. Άρα, αν ηττηθεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια, θα μείνει εκτός οκτάδας και playoffs. 

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινές αποφάσεις της:

Επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία "ΚΑΕ ΑΕΚ" την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές. Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024.