Όσο ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς δεν ανακοινώνει την εθνική ομάδα που θα επιλέξει να αγωνίζεται για το υπόλοιπο της καριέρας του, τόσο φροντίζει να… ανεβάζει στα ύψη τους δείκτες της αγωνίας για την τελική του επιλογή, η οποία αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Ο νεαρός άσος προσέθεσε στο ενεργητικό του άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση (στην ήττα των Γουίζαρντς από τους Μπουλς με 129-127) καθώς σημείωσε 19 πόντους πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ καριέρας στο NBA!

Tristan Vukcevic 19 pts 2 threes vs Bulls 23/24 season



Ο Βούκτσεβιτς, βέβαια, θα έχει μόλις μια ακόμη ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις φετινές τους επιδόσεις, καθώς η Ουάσιγκτον έχει αποκλειστεί προ πολλού από τη συνέχεια της σεζόν και το βράδυ της Κυριακής θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας μάλιστα τους επίδοξους πρωταθλητές Σέλτικς στη Βοστώνη.

Γουίζαρντς και Σέλτικς ανήκουν στις ομάδες που δεν έχουν το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τα τελευταία παιχνίδια της regular season, καθώς οι περισσότερες αναμετρήσεις της Κυριακής… καίνε.

Τα δεδομένα για playoffs και play-in σε Ανατολή και Δύση στο NBA

Μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου, ο χάρτης των playoffs και των play-in στην Ανατολική και τη Δυτική Περιφέρεια του NBA διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Ανατολή οι Σέλτικς είναι βέβαιοι πρώτοι, ενώ Μπακς, Νικς και Καβαλίερς θα καταλάβουν τις θέσεις από το 2 έως το 4. Από εκεί και πέρα Μάτζικ, Πέισερς, Σίξερς (που ισοβαθμούν με ρεκόρ 46-35 από τις θέσεις 5 έως 7) θα δώσουν μεγάλη μάχη για να αποφύγουν το… χτυποκάρδι των play-in.

Cleveland Cavaliers vs Indiana Pacers Full Game Highlights | Apr 12 | 2024 NBA Season



Οι Πέισερς υποδέχονται τους αδιάφορους Χοκς που γνωρίζουν ότι βρέξει-χιονίσει θα τερματίσουν στη 10η θέση της Ανατολής και θα έχουν να δώσουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια στα play-in για να βρεθούν στα playoffs.

Οι Μάτζικ υποδέχονται τους λαβωμένους Μπακς στο Ορλάντο, με το Μιλγουόκι ενδεχομένως να βολεύεται με ήττα για να τους… συναντήσει ξανά στα playoffs.

Οι Καβαλίερς υποδέχονται τους εδώ και καιρό αποκλεισμένους Χόρνετς στο Κλίβελαντ και οι Σίξερς αντιμετωπίζουν τους αποκλεισμένους Νετς στη Φιλαδέλφεια.

Όπως γίνεται αντιληπτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η βαθμολογική σειρά, καθώς όλοι οι διεκδικητές των προνομιούχων θέσεων αγωνίζονται εντός έδρας και με βατούς αντιπάλους.

Αν, λοιπόν, δεν υπάρξουν εκπλήξεις στα τελευταία παιχνίδια 5οι στην Ανατολή θα τερματίσουν οι Μάτζικ, 6οι οι Σίξερς (με τις δύο ομάδες να προκρίνονται απ’ ευθείας στα playoffs) και τα ζευγάρια των play-in θα βρουν αντιμέτωπες τους 7ους Πέισερς με τους 8ους Χιτ και τους 9ους Μπουλς με τους 10ους Χοκς.

Ο Γουεμπανιαμά έβαλε… φωτιά στη μάχη της πρωτιάς στη Δύση

Σε αντίθεση με την Ανατολή όπου το τοπίο μοιάζει κάπως ξεκάθαρο (εκτός από τη σειρά των ομάδων στις θέσεις 2 έως 4), στη Δύση θα γίνει… σκοτωμός για την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση και θα αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Περιφέρειας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά έκανε άνω-κάτω τη μάχη της Δυτικής Περιφέρειας καθώς μετά από ένα τρελό και παλαβό παιχνίδι οδήγησε τους αδιάφορους Σπερς σε απίθανη ανατροπή από το -23 (53-76) απέναντι στους Νάγκετς, μετατρέποντας σε θρίλερ τη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Victor Wembanyama SHINES In Spurs IMPRESSIVE Comeback! 👀 | April 12, 2024

Με τον Νταβόντε Γκράχαμ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι των Σπερς και να διαμορφώνει το τελικό 121-20 υπέρ του Σαν Αντόνιο, οι πρωταθλητές Νάγκετς απέκτησαν όχι έναν, αλλά δύο συγκάτοικους στην κορυφή και όλα θα κριθούν το βράδυ της Κυριακής.

Αυτή τη στιγμή πρώτοι στη Δύση είναι οι Θάντερ, δεύτεροι οι Τίμπεργουλβς και τρίτοι οι Νάγκετς, καθώς το Ντένβερ μειονεκτεί στην ισοβαθμία έναντι Οκλαχόμα και Μινεσότα με τις τρεις ομάδες να έχουν ρεκόρ 56-25!

Το βράδυ της Κυριακής οι Θάντερ υποδέχονται σε ματσάρα τους Μάβερικς, οι Τίμπεργουλβς φιλοξενούν σε επίσης σπουδαίο παιχνίδι τους Σανς, ενώ οι Νάγκετς μοιάζουν να έχουν το πιο βατό έργο (στη θεωρία τουλάχιστον) αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τους εδώ και καιρό αποκλεισμένους Γκρίζλις.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις: Κλίπερς και Μάβερικς θα τερματίσουν στην 4η και την 5η θέση της Δυτικής Περιφέρειας, Πέλικανς και Σανς θα διεκδικούν την προνομιούχο 6η θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στα playoffs, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο play-in tournament θα είναι οριστικά οι Λέικερς, οι Κινγκς και οι Γουόριορς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο NBA

Φιλαδέλφεια 76ερς - Ορλάντο Μάτζικ 125-113

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Σικάγο Μπουλς 127-129

Μπόστον Σέλτικς - Σάρλοτ Χόρνετς 131-98

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ιντιάνα Πέισερς 129-120

Νιου Γιορκ Νικς - Μπρούκλιν Νετς 111-107

Μέμφις Γκρίζλις - Λος Άντζελες Λέικερς 120-123

Μαϊάμι Χιτ - Τορόντο Ράπτορς 125-103

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Ατλάντα Χοκς 109-106

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Μιλγουόκι Μπακς 125-107

Σαν Αντόνιο Σπερς - Ντένβερ Νάγκετς 121-120

Ντάλας Μάβερικς - Ντιτρόιτ Πίστονς 89-107

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Νιου Όρλινς Πέλικανς 109-114

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Χιούστον Ρόκετς 107-116

Λος Άντζελες Κλίπερς - Γιούτα Τζαζ 109-110

Σακραμέντο Κινγκς - Φοίνιξ Σανς 107-108