Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την ΑΕΚ και προσωρινά "κιτρινόμαυρη" ξανά η κορυφή! Μια μέρα μετά τον εορτασμό των 100 της χρόνων, η η OPAP Arena "κιτρίνισε" ξανά και η "Ένωση" γιόρτασε την αιωνιότητα της μπροστά στα μάτια των χιλιάδων φιλάθλων της με τον καλύτερο τρόπο. Σε μια επίδειξη δύναμης που κυριάρχησε από νωρίς στον αγωνιστικό χώρο, "καθάρισε" το τρίποντο κόντρα στον Άρη του οποίου επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League και "σκαρφάλωσε" στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Σε... μεγάλα κέφια βρέθηκε ο Πόνσε που σκόραρε δις και αναδείχθηκε MVP. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 69 βαθμούς ενώ οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην πέμπτη θέση με 48 βαθμούς. Σε μια εβδομάδα από τώρα θα είναι σειρά του Άρη να υποδεχτεί την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k24kgtmpap)

Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ κόντρα στον Άρη με... φορτσάτο Πόνσε που σκόραρε δις

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ ανεβάζοντας τις γραμμές της με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα την "ξεκλείδωνε" επιθετικά. Και ήρθε από τα... πόδια του Πόνσε ο οποίος έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Χατζισαφί για το 1-0. Όμως ο Αργεντινός φορ δεν σταμάτησε εκεί. "Χτύπησε" ξανά στο 14ο λεπτό με προβολή διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k1if3xdfo1)

Απόλυτη κυρίαρχος στο γήπεδο η ΑΕΚ, ανήμπορος να αντιδράσει ο Άρης

Ο Άρης που έδειχνε μπλοκαρισμένος από το φοβερό ξεκίνημα της ΑΕΚ και την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στο 16ο λεπτό φτάνοντας στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι όπου ο Σαβέριο εξαπέλυσε σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο απέκρουσε με σωτήρια και εντυπωσιακή εμφάνιση ο Αθανασιάδης που ήταν σωστά τοποθετημένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k1if3xdfo1)
Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν σε νέα μεγάλη φάση. Ο Πινέδα ήταν... παντού και έδινε λύσεις τόσο στο τακτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι ενώ η ΑΕΚ είχε τη μπάλα στα πόδια της και πίεζε για τρίτο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ευκαιρία τους δεν κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις στα καρέ των "κιτρινόμαυρων" και ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.


Συνέχιζε να έχει τα ηνία η "Ένωση", δεν απείλησαν οι Θεσσαλονικείς

Στο δεύτερο μέρος, ο Πόνσε επιχείρησε να πετύχει το χατ-τρικ ωστόσο το γκολ που επιχείρησε στο 50ο λεπτό, μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα. Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου μέρους όπως ούτε η ένταση όμως η ΑΕΚ κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τον Άρη που παρά τις αλλαγές δεν κατάφερε να απειλήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k26h72lb61)
Η ΑΕΚ που είχε την κατοχή με το μέρος της όπως στο πρώτο ημίχρονο, είχε στιγμή στο 57' λεπτό με κεφαλιά του Βίντα που κατέληξε άουτ όμως ο Κροάτης στόπερ που είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών την φετινή χρονιά, αποθεώθηκε από τους οπαδούς. Ο Μάντζιος πέρασε στο ματς τον Μορόν ωστόσο και πάλι η ομάδα του δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική και να κρατήσει μπάλα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η "Ένωση" είχε τη μπάλα στα πόδια της και σφυροκοπούσε τα καρέ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ωστόσο δεν έφτασε σε κάποια μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-0 μέχρι τέλους και η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς με επιβλητική εμφάνιση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k3s8ulp5tt)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (76' Μάνταλος), Ελίασον (76' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (69' Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (69' Αραούχο), Πόνσε (84' Πάολο Φερνάντες).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (46' Φατόρε), Ζουλ (46' Νταρίντα), Βερστράτε, Σαβέριο (64' Μορόν), Παναγίδης, Φετφατζίδης (64' Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75' Βέλεθ).