Αν μη τι άλλο, ο Λούκα Βιλντόσα είναι ένας εξαιρετικός γκαρντ. Παρ' όλα αυτά ο Αργεντινός δεν έχει αναδείξει τις πτυχές του ταλέντου του πάνω στο παρκέ με συνέπεια να δέχεται σκληρή κριτική όχι μόνο από τους φίλους του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά και από τον ίδιο τον Εργκίν Αταμάν ο οποίος πολλάκις έχει εκφραστεί δημόσια κατά του παίκτη του. 

Ο ίδιος ο Βιλντόσα ξέρει πως όλη η κριτική είναι απόλυτα δικαιολογημένη, γι' αυτό και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνει τα πάντα στην προπόνηση προκειμένου να βρει όσο το δυνατόν καλύτερα τα πατήματά του. Αισθάνεται ως ένα βαθμό άτυχος λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε αλλά σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε διψασμένος προκειμένου να αλλάξει άρδην η εικόνα του, προς το θετικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βιλντόσα στο "basketnews"

"Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, γνώριζα πολύ καλά ότι ερχόμουν σ' ένα μέρος και σε μια ομάδα όπου οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές. Έχω κι εγώ τις φιλοδοξίες μου. Οι επιδόσεις μου δεν είναι αυτές που κι εγώ περίμενα. Είμαι ο πρώτος που θα ασκήσω κριτική στον εαυτό μου και αυτό είναι κάτι που πάντα έκανα στην καριέρα μου".

"Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα. Στρώνω τον κ@λ@ μου κάθε μέρα στην προπόνηση. Έρχομαι στο γήπεδο και δουλεύω σκληρά. Έχω σταθεί και άτυχος φέτος και προσπαθώ να αλλάξω την κατάσταση". 

"Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα σουτ για να πάρεις πίσω την αυτοπεποίθησή σου. Ορκίζομαι ότι προσπαθώ να βρω ξανά τον εαυτό μου, όμως έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ. Εάν δεν είσαι καλός στο παρκέ, θα καθίσει στον πάγκο".

Για την κριτική που δέχεται από τον Αταμάν: 'Έίναι στο χέρι του κόουτς το αν θα με χρησιμοποιήσει ή όχι. Πιστεύω όμως, ότι ο Αταμάν κάνει πολύ καλή δουλειά από τη στιγμή που είμαστε δεύτεροι στην Euroleague και πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός".

Για τις δηλώσεις του Πριχιόνι κατά του Αταμάν: "Μπορεί κανείς να διαβάσεις τα πάντα. Δεν αξίζει ωστόσο να ασχολείσαι με τα όσα γράφονται στα media. Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Πραγματικά το προσπαθώ και εύχομαι οι φίλαθλοι να το μπορούν να το καταλάβουν".