Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τη δυσάρεστη έκπληξη του Φακούντο Ντίας Ακόστα στο πρώτο σετ του προημιτελικού τους για το Barcelona Open, επέστρεψε δείχνοντας μέταλλο κυρίως στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ και νίκησε τον 23χρονο Αργεντινό 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-7 [8]) για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά ATP500. Ο Τσιτσιπάς έφτασε στην ένατη διαδοχική νίκη του από τότε που άρχισε η περίοδος του χώματος. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του τουρνουά ATP1000 στο Μόντε Κάρλο


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ob66smco55)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υπερκέρασε τις δυσκολίες

Ο Φακούντο ξεκίνησε δυνατά, κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Έλληνας τενίστας ανταπέδωσε σχεδόν ακαριαία, στο έκτο γκέιμ, όταν και ισοφάρισε 3-3. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους έως και το 4-4, αλλά το νούμερο 53 της παγκόσμιας κατάταξης έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο ένατο γκέιμ και κράτησε το δικό του, για να φτάσει στο 6-4. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o95zm21pkp)
Ο Έλληνας τενίστας δεν κλονίστηκε και παρ' ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες με τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού, κατάφερε στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ να σπάσει το σερβίς του και έφτασε στην ισοφάριση, 6-3. Μερικοί πόντοι του ήταν υπέροχοι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o9gxpmun29)

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς έμοιαζε να παίρνει το προβάδισμα με το 2-1 που προηγήθηκε, αφού αξιοποίησε τον τρίτο break point του στο αντίστοιχο γκέιμ. Το νούμερο 7 έμοιαζε να βάζει στις ράγες τη νίκη-πρόκριση, όμως ο Αργεντινός δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. 

Ο Φακούντο πήρε τρία διαδοχικά γκέιμ, για να μετατρέψει το 3-1 εις βάρος του σε 4-3 υπέρ του. Όμως, στο όγδοο γκέιμ και παρ' ότι έφτασε σε τρεις break points, ο Τσιτσιπάς κατάφερε και τους έβγαλε. Ήταν το πιο μακρύ γκέιμ της αναμέτρησης και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4. 

Με την εμπειρία του, ο Έλληνας τενίστας διείδε στη λύτρωση του κρατήματος του σερβίς του μια ψυχολογική πτώση του Ακόστα. Ο Αργεντινός, πράγματι, είχε να πραγματευτεί με μια χαμένη ευκαιρία για την οποία δαπάνησε ενέργεια. Αυτή του έλειψε στο σερβίς του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μια... τρέλα στο τάι μπρέικ


Ο Τσιτσιπάς πήρε ύστερα από ράλι τους πρώτους δύο πόντους και έφτασε σε break points, 15-40. Ο Ακόστα κατάφερε να βγάλει τον πρώτο, όμως δεν έκανε το ίδιο με το δεύτερο και ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αγκαλιά με το ματς. Όμως, εκεί ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να τελείωσει το παιχνίδι. Δύο διπλά λάθη στο σερβίς του έφεραν τον Ακόστα ενώπιον break point, τον οποίο ο Αργεντινός αξιοποίησε. 

Ο Αργεντινός όχι μόνο κράτησε το σερβίς του, αλλά έφτασε σε match point στο 12ο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς, όμως, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του καθαρό. Η αναμέτρηση πήγε στο τάι μπρέικ. 

Εκεί έγινε ο... κακός χαμός. Ο Ακόστα πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να μετατρέψει το 2-1 σε 5-2, όμως ο Έλληνας τενίστας αντέδρασε και με επιμέρους 4-0 έφτασε στο 6-5. Ο Ακόστα έβγαλε τον match point και έφτασε ο ίδιος σε τέτοιον, τον οποίο ο Αργεντινός επίσης έβγαλε. 

Ο Τσιτσιπάς ανταπάντησε και έφτασε στο 8-7 και έπειτα στο 9-8, για να πάρει τελικά το παιχνίδι. 

Αντίπαλός του στον ημιτελικό θα είναι είτε ο Γάλλος Αρτούρ Φις είτε ο Σέρβος Ντούσαν Λάζοβιτς, που ήταν προγραμματισμένο να παίξουν μετά την αναμέτρηση του Τσιτσιπά.