Αναμένεται ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της πρώτης φάσης των Playoffs του NBA. Παρ' όλα αυτά στο Game 1 δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο με τους - χωρίς Καουάι Λέοναρντ - Λος Άντζελες Κλίπερς να εξολοθρεύουν τους Ντάλας Μάβερικς  κερδίζοντας με 109-97 καθώς δεν επέτρεψαν στον Λούκα Ντόντσιτς να τους κάνει μεγάλη ζημιά. Η ομάδα του Ταϊρόν Λου είχε σωστή προσέγγιση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως, είχε πολύ περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους της.

Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος των νικητών ο Τζέιμς Χάρντεν (28π. 8ασ.) με τον Ίβιτσα Ζούμπατς (20π. 15ρ.) να κερδίζει κατά κράτος στη μάχη της ρακέτας. Σημαντική συνεισφορά του Πολ Τζορτζ (22π. 8/20 εντός πεδιάς) χωρίς να φτάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως αντίστοιχα και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (13π. 4ρ. 4ασ.).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0q33xliu5k9)

Από πλευράς ηττημένων, ο Λούκα Ντόντσιτς (33π. 11/26 εντός πεδιάς, 13ρ. 6ασ.) ήταν μεν πρώτος σκόρερ αλλά με πολλές άστοχες προσπάθειες και κυρίως μειωμένη δημιουργία αφού από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του μόνο ο Κάιρι Ίρβινγκ (31π. 7ρ. 4ασ.) παρουσιάστηκε μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι γιατί στην άμυνα ούτε εκείνος βοήθησε (με -13 τελείωσε στο +/-).  

Ο Τζέιμς Χάρντεν ξεκίνησε ορεξάτος την αναμέτρηση με 4/4 τρίποντα, με τους Κλίπερς να παίρνουν από νωρίς διψήφια διαφορά και να κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο με step back τρίποντο του "Μούσια". Η διαφορά τους ανέβαινε όλο και περισσότερο με τους "Μαβς" να κλείνουν το ημίχρονο με επιθετική συγκομιδή που σπάνια συναντάς στην αντίπερα όχθη πετυχαίνοντας μόλις 30 πόντους, με τη διαφορά να έχει εκτοξευθεί στο ημίχρονο στο +26 (30-56).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0q3hj6satg9)

Στη συνέχεια οι Μάβερικς ξύπνησαν με το δίδυμο των Ντόντσιτς και Ίρβινγκ να πηγαίνει πολύ καλύτερα στην επίθεση αλλά να μην μπορεί να περιορίσει αμυντικά τους γηπεδούχους. Από τη στιγμή που η διαφορά έπεσε στους 15 πόντους (75-90 με τρίποντο του Ντόντσιτς), οι Κλίπερς "σοβαρεύτηκαν" εκ νέου και έφτασαν σε εύκολη νίκη με τον Πολ Τζορτζ να αναλαμβάνει δράση στο φινάλε. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ξανά στην "Crypto.com Arena" ξημερώματα Τετάρτης (24/4, 5:00).