Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί διακαή πόθο των Μαδριλένων και άπαντες ζουν για τη στιγμή που θα τον δουν να αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ, κάτι το οποίο είναι πολύ κοντά να γίνει πράξη στο ερχόμενο καλοκαίρι. Η "δίψα" της κοινότητας της Μαδρίτης είναι τέτοια που είναι έτοιμη να εγκρίνει τον νόμο "Εμπαπέ" ο οποίος θα καταργήσει τον περιφερειακό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και πραγματοποιούν επενδύσεις και έτσι ο Γάλλος σούπερ σταρ που θα βγάζει δεκάδες εκατομμύρια καθαρά κάθε χρόνο θα πληρώνει τον ίδιο φόρο με έναν Μαδριλένο πολίτη που βγάζει 20.000 ευρώ μεικτά!

Ο νόμος "Εμπαπέ" που κάνει πιο... εύκολη τη ζωή του Γάλλου αστέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μαδρίτη ανυπομονεί για τη στιγμή που θα υπογράψει ο Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ και οι φίλαθλοι δεν βλέπουν την ώρα να έχουν στην ομάδα τους έναν από τους κορυφαίους παίκτες σε όλο τον κόσμο! Είναι τέτοια η... τρέλα που η κοινότητα της Μαδρίτης σύμφωνα με την El Nacional, είναι έτοιμη να εγκρίνει τον νόμο "Εμπαπέ" που θα καταργήσει τον περιφερειακό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και πραγματοποιούν επενδύσεις. Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο θυμίζει τον νόμο "Μπέκαμ" που είχε εφαρμοστεί το 2005, δυο χρόνια αφού είχε αποκτηθεί ο Άγγλος αστέρας από την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο νόμος αυτός συνίστατο σε ένα φορολογικό καθεστώς που επέτρεπε στους αλλοδαπούς που μετακομίζουν στην Ισπανία για να εργαστούν, να πληρώνουν έναν σταθερό συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 24% ανεξάρτητα από το εισόδημα που έχουν. Κάτι που συνεπάγεται στο ότι αν ο Εμπαπέ υπογράψει στη "Βασίλισσα" θα πληρώσει 24,5% φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, μόλις 2% περισσότερο από ό, τι οι εργαζόμενοι που κερδίζουν μεταξύ 12.000 και 18.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Οι ετήσιες απολαβές του στους "μερένχες" υπολογίζονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κάθε χρόνο όμως θα πληρώνει τον ίδιο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με έναν Μαδριλένο πολίτη που βγάζει 20.000 ευρώ μεικτά.