Η… ήρα από στάρι ξεχώρισε και στο Champions League, όπου από εδώ και στο εξής μετράει η ιστορία, το βάρος και τα αστέρια του ρόστερ. Το Champions League περνάει στα προημιτελικά και μένουν τέσσερα ακόμα βήμα για τους... μονομάχους ώστε να βρεθούν στον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Τρεις ομάδες από την Ισπανία, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο από την Αγγλία, οι Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, ισάριθμες από την Γερμανία, οι Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και μια από την Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν έμειναν για την διεκδίκηση του τίτλου.

Το μονοπάτι που έβγαλε η κλήρωση του Champions League έως τον τελικό

Η κλήρωση που έγινε την 15η Μαρτίου, στα γραφεία της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, έβγαλε το μονοπάτι έως τον τελικό. Αρχικά έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των προημιτελικών που είναι τα εξής: Άρσεναλ – Μπάγερν, Ατλέτικο – Ντόρτμουντ, Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα.

Στα ημιτελικά οι διασταυρώσεις είναι ως εξής: Ατλέτικο / Ντόρτμουντ - Παρί / Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ / Μπάγερν - Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι. Η αρχή των προημιτελικών γίνεται από σήμερα με τα παιχνίδια Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αύριο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα.

Η «γιγαντομαχία» του Champions League, Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

Σίγουρα το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι κλέβει την παράσταση. Οι «πολίτες» είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, ενώ βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης και το 2021.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο… γίγαντας της διοργάνωσης καθώς έχει κατακτήσει το τρόπαιο 14 φορές, με τελευταία το 2022. Επίσης βρέθηκε άλλες τρεις φορές σε τελικό όπου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι, από το 2020 και μετά έχει βρεθεί αντιμέτωπο άλλες έξι φορές, αναφορικά με το Champions League. Μόλις πέρσι η Σίτι απέκλεισε τη «Βασίλισσα» στα ημιτελικά φέρνοντας 1-1 στη Μαδρίτη και στην ρεβάνς επιβλήθηκε με 4-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czn0c7iueyyh)

Τη σεζόν 2021-22 έγιναν δύο επικά μεταξύ τους ματς, πάλι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στην πρώτη αναμέτρηση στο Μάντσεστερ, οι γηπεδούχοι νίκησαν 4-3, ενώ στη ρεβάνς η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 στην παράταση και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό, όπου νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ κι έβαλε στην τροπαιοθήκη της το 14ο κύπελλο.

Οι δυο τους τα είχαν… πει και στην φάση των «16» της σεζόν 2019-20 όπου ωστόσο σημαδεύτηκε από την διακοπή για τον κορονοϊό. Το πρώτο ματς έγινε τον

Φεβρουάριο με τη Ρεάλ να χάνει 2-1 στη Μαδρίτη και η ρεβάνς διεξήχθη τον Αύγουστο, όπου η Μάντσεσστερ Σίτι επικράτησε εκ νέου με το ίδιο σκορ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μια νίκη κατάφερε να πάρει η «Βασίλισσα» σε αυτά τα έξι ματς κόντρα στην αγγλική ομάδα η οποία έχει εξελιχθεί σε κακό της δαίμονα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czn0d5pj5ppt)

Το παρελθόν για Άρσεναλ, Μπάγερν στο Champions League

Μεγάλο το παρελθόν και για τις Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ. Απέναντι στην ομάδα του Τόμας Τούχελ (παίζει το... κεφάλι του), οι «κανονιέρηδες» έχουν καταγράψει τα χειρότερα αποτελέσματα της ιστορίας τους και οι τρεις ήττες με το ίδιο σκορ αποτελούν τις πιο σκοτεινές ημέρες των Άγγλων στη διοργάνωση.

Την αγωνιστική περίοδο 2015/2016 η Μπάγερν υποδέχθηκε την Άρσεναλ και οι Γερμανοί, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, επικράτησαν με 5-1. Την επόμενη χρονιά, ξανά στο Champions League, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και τα αποτελέσματα των δύο αγώνων ήταν ίδια με εκείνα της προηγούμενης τους συνάντησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs5kcldja5l)

Οι Βαυαροί πέρασαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση, με συνολικό σκορ 10-2, κερδίζοντας σε «Allianz Arena» και «Emirates» με 5-1. Βέβαια φέτος η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων είναι διαφορετική.

Η Άρσεναλ είναι στα καλύτερα της και διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση της Premier League. Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν Μονάχου έχει μ[ει σε κλίμα εσωστρέφειας καθώς έχει χάσει προ πολλού την μάχη του τίτλου στην Bundesliga, από την φοβερή Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czm62pcedbxl)

Οι τελευταίες παραστάσεις του Εμπαπέ στο Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν

Ιδιαίτερο το ζευγάρι της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει στον πάγκο τον Λουίς Ενρίκε, με την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει περάσει από την τεχνική ηγεσία των «Μπλαουγκράνα», ενώ και σαν παίκτης από το 1996 έως το 2004 «γεύτηκε» πολλές επιτυχίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs4i5696x0p)

Οι Παριζιάνοι διανύουν και την τελευταία χρονιά με τον Κιλιάν Εμπαπέ στο ρόστερ τους, αφού από την επόμενη σεζόν θα φοράει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και θα ζει, μεταξύ άλλων και τα clasico, κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οπότε τα δύο παιχνίδια είναι τώρα, μπορούν να θεωρηθούν κάτι σαν… πρόβα.

Νικητής Champions League: Οι εκπλήξεις των εταιρειών στοιχήματος

Η άλλη μονομαχία ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ είχε την ιδιαιτερότητα του απρόβλεπτου. Καθώς αμφότερες φέτος έχουν πολλές καλές εκλάμψεις αλλά και άτυχες στιγμές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czszktg78f3d)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsz0rq1dx15)

Οι οκτώ ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, στην κούρσα του τίτλου, αλλά αυτό δεν ισχύει για τις στοιχηματικές εταιρίες. Με βάση τον μέσο όρο αποδόσεων, που δίνουν στην παρούσα χρονική στιγμή «βλέπουν» μεγάλο φαβορί την Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει τον τίτλο, αφού την έχουν με τιμή στο 2.80.

Μάλιστα δίνουν δεύτερο φαβορί την Άρσεναλ με 6.00 και τρίτο την Ρεάλ Μαδρίτης με απόδοση 7.50. Ακολουθούν οι Μπάγερν Μονάχου (8.00), Παρί Σεν Ζερμέν (8.50), Μπαρτσελόνα (11.00) και οι Ατλέτικο Μαδρίτης (12.00), Ντόρτμουντ (28.00).

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή