Για την καταπληκτική πορεία της Καλλονής, τους στόχους της, τη μάχη του τίτλου, αλλά και τη διάδοχη κατάσταση στην Εθνική ομάδα μίλησε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ισοπαλία με τον Πλατανιά και τις επιπτώσεις της διακοπής: «Δεν θα ήθελα να ψάξω δικαιολογίες, ότι μας επηρέασε η διακοπή του πρωταθλήματος. Σίγουρα έπαιξε ρόλο, διότι είμαστε και μία νησιώτικη ομάδα, που δεν μπορεί εύκολα να βρει αντιπάλους για φιλικά, ώστε να διατηρήσει ρυθμό. Αν σκεφτείτε, όμως, το παιχνίδι που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, θα καταλάβετε ότι έτσι έπρεπε να ξεκινήσουμε… Σίγουρα, πάντως, η διακοπή ήταν κακή για όλους τους επαγγελματίες παίκτες, αφού αναγκάστηκαν να κάνουν δεύτερη προετοιμασία».

Για τα επιτυχημένα αποτελέσματα της Καλλονής: «Δεν πρέπει ούτε να τα σκεφτόμαστε, ούτε να επηρεαζόμαστε από αυτά, διότι δεν τα έχουμε πουθενά με… συμβόλαιο! Όλο το οικοδόμημα δουλεύει καλά, αλλού θα χάσουμε, αλλού θα κερδίσουμε, αλλά στο τέλος μετράει η συγκομιδή. Προς το παρόν είμαστε καλά. Πιο μακριά, θα έλεγα, από ό,τι φτάνουν τα πόδια μας! Βαδίζουμε με συγκεκριμένο πλάνο. Η πορεία μας είναι θέμα δουλειάς, αλλά και ομοιογένειας. Η ομάδα έχει «δέσει» περισσότερο. Όσα έγιναν πέρσι ήταν πολύ δύσκολα, γίναμε… αεροπόροι, ωστόσο όλα αυτά μας έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και φυσικά μας βοηθάει πάρα πολύ ο πρόεδρος…».

Για την αντίδρασή του, όταν ακούει περί εισόδου στα play-offs: «Εγώ φορώ 42 νούμερο παπούτσι και νομίζω ότι μεγαλώνει το πόδι μου περισσότερο, όταν ακούω τέτοια! Σίγουρα, όταν λέγονται τέτοια πράγματα αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών μας… Έχω πει στους παίκτες. Κάθε Δευτέρα θα τους μετρώ τι ύψος έχουν. Πρέπει να παραμείνουν στο ίδιο ύψος!».

Για τη συνολική εικόνα του πρωταθλήματος: «Είναι πιο δυνατό απ’ ό,τι πέρσι και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παίζεται καλύτερο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι στη συνέχεια θα είναι ακόμα πιο σκληρό. Και για όλα αυτά παίζει ρόλο το γεγονός ότι υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, άρα όλες προσπάθησαν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τη μάχη του τίτλου και το ντέρμπι της Τετάρτης: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός, ως ρόστερ, έχει μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους και αυτό θα φανεί τώρα, που θα ολοκληρωθεί το Champions League και θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στηρίζεται στην ομαδικότητα και βλέπω ότι θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πέρσι. Το ντέρμπι ασφαλώς και είναι κρίσιμο. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πολύ ανάγκη τη νίκη, άρα εκείνος θα επιχειρήσει να βάλει την πέμπτη ταχύτητα».

Για το αν έφτασε ο καιρός να αναλάβει ξανά Έλληνας προπονητής την Εθνική ομάδα: «Δεν ξέρω πόσο ώριμο είναι αυτό, έπειτα απ’ τις τελευταίες επιτυχίες και πόσο μπορούν να στηρίξουν οι υπεύθυνοι μια τέτοια απόφαση. Έλληνες προπονητές υπάρχουν, δεν διαφέρουμε τόσο οι Έλληνες από τους ξένους. Οποιοσδήποτε Έλληνας προπονητής με εμπειρία νομίζω ότι θα χειριζόταν καλύτερα την κατάσταση στην Εθνική, έπειτα απ’ την αποχώρηση του Σάντος… Ο Ρανιέρι δεν γνώριζε καλά την ομάδα όταν ανέλαβε κι αυτό φάνηκε».