Στιγμές πρωτόγνωρες. Στιγμές ιστορικές. Στιγμές που αυτά τα παιδιά και όλος ο οργανισμός δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το UEFA Youth League με τρόπο εκκωφαντικό καθώς σκόρπισε ολόκληρη Μίλαν στον τελικό με 3-0. Τα "χρυσά παιδιά" του Συλαϊδόπουλου έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και όλο το μέλλον είναι μπροστά τους.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν λίγο μετά τις 15:00 στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν στην έξοδο των εμπορευμάτων του "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου τους περίμενε πλήθος ανθρώπων. Οι οικογένειές τους, οι φίλοι τους, διάφοροι φίλοι του Ολυμπιακού μαζεύτηκαν προκειμένου να αποθεώσουν την ιστορική αυτή ομάδα.

Τα παιδιά αφού κατέβηκαν από το λεωφορείο γνωρίζοντας την αποθέωση, μαζεύτηκαν με την κούπα για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και γιόρτασαν τραγουδώντας "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό". Αγνά, παιδικά, Ολυμπιακά.

Ο κόσμος συνέχισε να τους αποθεώνει και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του αρχιτέκτονα της επιτυχίας, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου αλλά και του άμεσου συνεργάτη του, Δημήτρη Μαυρογενίδη, μέχρις ότου να αποχωρήσουν για τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rjdj9sn4gp)

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Κωστούλα:

"Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, είναι μαγικό, είναι ένα όνειρο που ζήσαμε όλοι μαζί ως μια οικογένεια. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε".

Εσύ το έζησες με τον αδερφό σου.

"Ναι κι αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή".

Ο πατέρας σου τι είπε;

"Χαρούμενος, χαρούμενος πολύ ο πατέρας μας. Ηταν εκεί και μας θαύμαζε και εμάς κι όλη την ομάδα".

Η συμβουλή του μπαμπά;

"Τίποτα, το άφησε πάνω μας. Μας εμπιστευόταν".

Την περίμενες αυτήν την εικόνα;

"Ναι το περιμέναμε, από τα πρώτα λεπτά είχαμε μπει δυναμικά και πιστεύω αυτό άρμοζε σ' αυτήν την εικόνα, ένα 3-0. Ήταν το τέλειο αποτέλεσμα για αυτό το παιχνίδι".

Για το αν το επιθετικό πνεύμα πηγάζει από τους προπονητές:

"Ναι, είχαμε ένα πλάνο, ψάχναμε το γκολ, πιέζαμε ψηλά για το γκολ και αυτό φάνηκε".

Για τον Ελ Αραμπί που τους πήρε τηλέφωνο στα αποδυτήρια:

"Μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία, μεγαλύτερη χαρά. Μας είχαν στείλει μηνύματα απ' όλη την ομάδα πριν τον τελικό".

Ο Ελ Αραμπί είναι ένα από τα ινδάλματά σου;

"Ναι, ναι φυσικά".

Τώρα όνειρο κι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και με την πρώτη ομάδα;

"Μακάρι, μακάρι".

Υπάρχει και το ματς στο Μαρακανά.

"Ναι, όνειρο κι αυτό, μαγικό γήπεδο. Το συζητάμε αυτό πριν από το ματς".

Είχες την καλύτερη θέση στο γκολ του Μπάκουλα. Πώς το έζησες;

"Μαγικό... Στέφτηκα να κάνω εγώ το ψαλιδάκι, είδα ότι δεν την φτάνω και το άφησα. Το έκανε τελικά ο Μπακούλας και τρελάθηκα".

Είσαι από τους μικρούς, θα έχεις την ευκαιρία του χρόνου και για το repeat.

"Μακάρι, θα δούμε".

Δηλώσεις έκανε και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ο οποίος τόνισε πως ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.

"Αν αναλογιστούμε ότι κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης θεωρώ ότι είμαστε καλά. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, ιστορικό. Χαιρόμαστε που αντιπροσωπεύσαμε τον σύλλογο επάξια. Είναι για μας κάτι μοναδικό να έχει 100 χρόνια ιστορίας αυτός ο σύλλογος κι εμείς να έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Είναι επίσης, πολύ σημαντικό ότι αντιπροσωπεύσαμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο, βοηθήσαμε το status του ελληνικού ποδοσφαίρου για να μεγαλώσει κι έξω, είτε αυτό αφορά τα ελληνικά ταλέντα, είτε τους συλλόγους, είτε τους Έλληνες προπονητές".

Για το πότε πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το τρόπαιο: "Ήταν μία διαδικασία. Μέσα από κάθε ματς μεγαλώναμε, κάθε παιχνίδι μάς γέμιζε με πίστη, με εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε καταφέρει. Ήταν ένα ταξίδι που πέρα από την ατομική βελτίωση, είδαμε και την ομάδα να μεγαλώνει. Αν αναλογιστούμε στο τέλος της ημέρας τη μεγάλη εικόνα είμαστε δίκαια πρωταθλητές Ευρώπης.

Πραγματικά είμαστε η μοναδική ομάδα που ήμασταν αήττητοι, ίσως εμείς κι η Ρεάλ, είχαμε την καλύτερη άμυνα του τουρνουά και τη 2η καλύτερη επίθεση. Δεν είναι κάτι σύνηθες για ελληνικές ομάδες, ειδικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μεγαλώσαμε σαν σύλλογος, σαν ποδοσφαιριστές και μας βοήθησε στο να κοιτάμε κάθε αντίπαλο ισότιμα και ισάξια".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rjtj4x10dd)



Για το ότι η ομάδα έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στον τελικό: "Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο για τι θέλουμε να κάνουμε σ' έναν αγώνα. Τα παιδιά το τήρησαν στο 100%. Στο ημίχρονο αυτό που είπαμε ήταν ότι είχαμε καλύτερη απόδοση στο 1ο μέρος από τον αντίπαλο, είχαμε τις ευκαιρίες να κάνουμε γκολ. Ζητήσαμε να συνεχίσουμε, να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν 45' και δεν υπάρχει επιστροφή και θέλαμε να φέρουμε το Κύπελλο στην Ελλάδα".

Για τη δυναμική της ομάδας: "Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό . Στη Ελλάδα υπάρχει ταλέντο είτε αφορά του ποδοσφαιριστές, είτε τον τρόπο που δουλεύουν οι Ακαδημίες. Τουλάχιστον όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είμαι σίγουρος για τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται και τα καλύτερα έρχονται. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στους Έλληνες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στους Έλληνες προπονητές. Και γιατί όχι; Βλέπετε δεν υστερούμε σε κάτι από άλλες ομάδες της Ευρώπης".


i_koupa_ston_ourano_olympiacos_el_venizelos
silaidopoulos_katevainei_apo_to_leoforeio
panigirismoi_paikton_me_kosmo_ipodoxi_olympiakou
koutsogoulas_sina_mouzakitis
youth_league_champions_olympiacos
kosmos_sto_el_venizelos_gia_olympiako