Ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε από τον παράδεισο του μεταλλίου σε παραολυμπιακούς αγώνες, στην... κόλαση καθώς πυροβόλησε και σκότωσε την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ, μοντέλο και απόφοιτο νομικής.

Ήταν ένα από τα μεγάλα θέματα της εποχής, τον Φεβρουάριο του 2013 για το αν τελικά ο Όσκαρ Πιστόριους ήθελε να σκοτώσει την Ρίβα Στίνκαμπ ή νόμιζε πως μπήκς κλέφτης στο σπίτι του, όπως ισχυρίστηκε αρχικά.

Τότε, οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τον Πιστόριους για τη δολοφονία της, αποδίδοντας την πράξη του σε ζήλια και θυμό.



Από την πλευρά του ο αθλητής είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της και ότι πυροβόλησε για να την προστατεύσει, γιατί πίστευε ότι ένας εισβολέας κρυβόταν στο μπάνιο.

Στην δίκη που έγινε ο Πιστόριους απέφυγε την ένδειξη πως ήθελε να σκοτώσει τη σύντροφο του. Αλλά καταδικάστηκε για υπαίτια ανθρωποκτονία, καθώς έδρασε "πολύ γρήγορα και χρησιμοποίησε υπερβολική βία".

Η τελική ποινή που του επιβλήθηκε προκάλεσε θύελα αντιδράσεων. Γιατί του επιβλήθηκε φυλάκιση έξι ετών. Ωστόσο ασκήθηκε έφεση από την πλευρά της Στίνκαμπ για να γίνει νέα δίκη και τελικά να καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση.



Τον περασμένο Ιανουάριο ο 37χρονος παραολυμπιονίκης πέτυχε την αποφυλάκιση του σε μια από τις πολλές σχετικά αιτήσεις που είχε κάνει και στο παρελθόν.

Έτσι ο Πιστόριους ξεκίνησε μια νέα ζωή στην Πρετόρια και απέφευγε να πηγαίνει σε μέρη με πολύ κόσμο. Ωστόσο τον εντόπισε η βρετανική εφημερίδα dailymail και κυκλοφόρησε εικόνες του. είναι πλέον πιο γκριζαρισμένος και αδυνατισμένος, με αποτέλεσμα να μην τον αναγνωρίζεις εύκολα.