Η ΑΕΚ βρήκε την... Ιθάκη της στο πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αργεντινό τεχνικό. Στην πρώτη του προπονητική εξόρμηση στην Ευρώπη πήρε από το... χέρι την "Ένωση" και την οδήγησε στο νταμπλ. Έναν χρόνο μετά είναι έτοιμος να τη στέψει ξανά πρωταθλήτρια και να γράψει για μια ακόμα φορά με "χρυσά" γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ομάδας. Δάσκαλος ποδοσφαίρου, εμπνευστής και "πολεμιστής". Αυτό είναι ο Αλμέιδα, έτσι τον βλέπουν οι παίκτες του, ο οργανισμός ΑΕΚ και όλοι οι φίλαθλοι.

Σ' ένα από τα πιο κρίσιμα και κομβικά παιχνίδια στην τελική ευθεία της Super League, ο Αλμέιδα παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ μια ομάδα "μαχήτρια", που "μάσαγε" σίδερα, που ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ, κυριαρχούσε και "εξαφάνιζε" όλες τις γραμμές του αντιπάλου της. Κάτι που στο τέλος της μέρας την βρήκε... αγκαλιά με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα από τα μεγαλύτερη κέρδη για τον ίδιο; Έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων, ακούει το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ σε κάθε αγώνα και η αγκαλιά του με τον Φώτη Ιωαννίδη μετά τη λήξη να δείχνει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Αλμέιδα ετοίμασε την ΑΕΚ για πόλεμο κόντρα στον Παναθηναϊκό και βγήκε μεγάλος νικητής

Ντέρμπι αποδείξεων, ικανοτήτων και... ψυχής ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην "OPAP Arena". Ο νικητής θα είχε πολλαπλά οφέλη, πόσω μάλλον η πρωτοπόρος "Ένωση" που ήθελε να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην κορυφή και με νίκη θα είχε κάνει μεγάλο βήμα για το back-to-back στο πρωτάθλημα. Στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν, ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του δεν κέρδισαν απλά, δεν έκαναν απλά κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο αλλά κατάφεραν να "εξαφανίσουν" και να κατατροπώσουν τον αντίπαλο τους σε όλα τα σημεία του γηπέδου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sm06m67v5l)

Η ΑΕΚ από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειχνε πόσο ήθελε τους τρεις βαθμούς και φάνηκε πόσο ο Αργεντινός τεχνικός όχι απλά προετοίμασε όπως έπρεπε την ομάδα του τακτικά αλλά την ετοίμασε για μια πραγματική "μάχη" η οποία γνώριζε τι μπορεί να του προσφέρει στην κούρσα του πρωταθλήματος. Φάνηκε και από τον τρόπο που αντιδρούσαν οι παίκτες του κατά τη διάρκεια του αθηναϊκού ντέρμπι, πήγαιναν πρώτοι στις "μονομαχίες", πίεζαν καθ' όλη τη διάρκεια θυμίζοντας την περσινή ΑΕΚ, κυνηγούσαν όλες τις φάσεις και δεν σταματούσαν να σφυροκοπούν τα καρέ του "τριφυλλιού" που έμοιαζε ανήμπορο να κάμψει την αντίσταση των απόλυτα κυρίαρχων "κιτρινόμαυρων".


Η απόλυτη κυριαχία του Αλμέιδα και οι παίκτες που δεν παίζουν μόνο για τη φανέλα αλλά και για τον προπονητή τους

Ο Αλμέιδα επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος όχι απλά τον δικαίωσε αλλά και άλλαξε όλο το παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων", στο τελευταίο μέρος του ματς έπαιξε με τρία στόπερ περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτογλου λόγω του ότι ο αντίπαλός του Φατίχ Τερίμ... έριξε στον αγώνα τον Σπόραρ και οι "πράσινοι" έπαιζαν με δυο φορ λόγω και της παρουσίας του Φώτη Ιωαννίδη, έβαλε τον Σιμάνσκι πάνω στον Τάσο Μπακασέτα, τον οποίο και "εξαφάνισε", νίκησε κατά κράτος τον Τερίμ, διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι τόσο τακτικά όσο και πνευματικά με αποτέλεσμα να δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό και να χαμογελά, να πανηγυρίζει και να βλέπει και την κατάθεση ψυχής του ίδιου στον πάγκο να αποδίδει καρπούς.

almeida-aek


Μετά την περσινή αξέχαστη και μυθική σεζόν, ο Αλμέιδα έγινε πρόσωπο λατρείας για την οικογένεια της ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι "προσκυνούν" το μεγαλείο του και οι παίκτες του δείχνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε ματς. Παίζουν όχι μόνο για τον εαυτό τους και τη φανέλα αλλά και για τον ίδιο. Για έναν προπονητή δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος από αυτό. Έδωσε ταυτότητα στην ΑΕΚ, την "απογείωσε" αγωνιστικά και διόρθωσε όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων χρόνων. Μπορεί η φετινή χρονιά να είχε σκαμπανεβάσματα, μπορεί η ΑΕΚ να μην έβγαζε την ίδια ενέργεια και φρεσκάδα όπως πέρυσι σε πολλές αναμετρήσεις όμως οι βάσεις της είναι ακλόνητες, η καρδιά της χτυπά δυνατά για το πρωτάθλημα και ο Αλμέιδα παρατάσσει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν μια ομάδα έτοιμη να φέρει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια.