Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη των Φιλαδέλφεια 76ερς κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς με 125-114, πετυχαίνοντας 50 πόντους και δείχνοντας τον δρόμο στην ομάδα του για το πώς θα ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στα Playoffs του NBA. Στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι, όμως, προέβη σε αποκαλύψεις που... σοκάρουν.

Ο Εμπίντ αποκάλυψε πως παίζει με παράλυση Bell στο NBA στα τελευταία παιχνίδια

Η απίστευτη εμφάνιση και η 50άρα που πέτυχε ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ο κυριότερος λόγος που οδήγησε τους Φιλαδέλφεια 76ερς στη νίκη κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς, με τον σέντερ των γηπεδούχων όμως αμέσως μετά το τέλος του αγώνα να κάνει μία αποκάλυψη για την υγεία του.

Ο Καμερουνέζος MVP του 2023 ανέφερε στη συνέντευξή του πως ταλαιπωρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την παράλυση Bell, μία πάθηση που προκαλεί ακινησία σε κάποια μέρη του προσώπου του, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και θολή όραση. Πιο συγκεκριμένα ο Εμπίντ δήλωσε:

"Άρχισε 1-2 μέρες πριν από το ματς με τους Μαϊάμι Χιτ για τα Play - in. Είχα φοβερές ημικρανίες, αλλά δεν έδωσα σημασία. Είναι ενοχλητικό όμως πλέον. Η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, το στόμα και το μάτι μου έχουν επηρεαστεί. Είναι δύσκολα για μένα, όμως δεν πρόκειται να τα παρατήσω, θα συνεχίσω να παίζω. Είναι μία ατυχία, έτσι το αντιμετωπίζω, αλλά δεν είναι δικαιολογία.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει κάποιες φορές και την όρασή μου, που γίνεται θολή και έπρεπε να βάζω συνέχεια σταγόνες για να είναι υγρό το μάτι μου. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα διαρκέσει η πάθηση αυτή. Μου είπαν πως μπορεί να είναι από εβδομάδες μέχρι και μήνες. Ελπίζω να μείνουν έτσι τα πράγματα και να μη γίνουν χειρότερα. Έχω όμορφο πρόσωπο και δεν μου αρέσει όταν το στόμα μου είναι στραβό", συμπλήρωσε με χιούμορ ο σέντερ των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bell's Palsy