Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα playoffs της Euroleague, αλλά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μια κόντρα που ξεκίνησε με τον Εργκίν Αταμάν.

Μετά το τέλος του αγώνα που ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε πως τον απείλησε άνθρωπος της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάτι που έφερε αντιδράσεις από την ομάδα του Ισραήλ και μπαράζ δημοσιευμάτων εναντίον του από τα ΜΜΕ της χώρας.

Η κόντρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με βάση τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε τη στήριξή του προς τον τεχνικό του Παναθηναϊκού. Του μίλησε τηλεφωνικά για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Το ίδιο έκανε και η Τουρκική Ομοσπονδία Μπάσκετ, με τον Εργκίν Αταμάν να είναι ο εκλέκτορας της εθνικής.

Η ανακοίνωση της ΤΒF αφορά στην καταγγελία που έκανε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη που σημείωσε ο Παναθηναϊκός πως... «ένας από το σταφ της Μακάμπι μου είπε "θα δεις στο Ισραήλ τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές"».

Στην ανακοίνωση της TBF αναφέρεται: «Καταδικάζουμε την απειλή κατά του προπονητή της εθνικής ομάδας μας των ανδρών, Εργκίν Αταμάν. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προπονητή που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό και του ευχόμαστε καλή επιτυχία".