Η Φενέρμπαχτσε αν και φλέρταρε με δεύτερο συνεχόμενο διπλό στο "Πριγκιπάτο", είδε την Μονακό να παίρνει τη νίκη με 93-88 χάρη στη σπουδαία εμφάνιση των Λόιντ, Μοτιεγιούνας και Οκόμπο, με τον Λιθουανό σέντερ να είναι το αντίδοτο στο κοντό σχήμα του Γιασικεβίτσιους και τον Αμερικανό γκαρντ να βάζει μεγάλο σουτ στο φινάλε. Ο Ντόρσεϊ ήταν συγκλονιστικός από πλευράς Τούρκων όμως στην τελευταία περίοδο οι Μονεγάσκοι βρήκαν τις απαντήσεις μέσω της άμυνάς τους και πήραν τη νίκη ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 με το στόχο του Final-Four της Euroleague να είναι... ορθάνοιχτος.

Με το μαχαίρι στα δόντια η Μονακό, προηγήθηκε μέχρι και με +16 στην πρώτη περίοδο

Η Μονακό μπήκε "με το μαχαίρι στα δόντια" στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκινώντας με σερί 9-0 στα πρώτα... 90 δευτερόλεπτα. Με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να χτυπάει τον Σανλί και τον Τζον Μπράουν να εκτελεί από μέση απόσταση, οι Μονεγάσκοι πίεσαν αρκετά τους Τούρκους στο ζωγραφιστό. Ο Γιασικεβίτσιους μάλιστα είδε τον Τούρκο σέντερ να αποχωρεί για τα αποδυτήρια μετά από κατά λάθος σύγκρουση με τον Μπράουν, ο οποίος επίσης αποχώρησε τραυματίας..

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδωσε πνοή στην επίθεση των Τούρκων οι οποίοι απειλούσαν σχεδόν αποκλειστικά από το τρίποντο. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν τις λύσεις και βρήκαν μάλιστα προβάδισμα +16 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (31-15), προτού οι Τούρκοι μειώσουν στο τελευταίο λεπτό στο -10 (31-21). 

Ο Ντόρσεϊ έδωσε το σύνθημα, ο Γουίλμπεκιν ακολούθησε και η Φενέρμπαχτσε μείωσε

Ο ομογενής γκαρντ συνέχισε το τρίποντο κρεσέντο του και έβαλε ξανά τη Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι. Τζέιμς και Οκόμπο είχαν τις απαντήσεις στα ξεσπάσματα των Τούρκων όμως όσο δεν έπαιζαν άμυνα, επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να βρουν ρυθμό, με Σεστίνα και Πιερ να δίνουν σημαντικές λύσεις αλλάζοντας το μομέντουμ.

Αυτό οδήγησε στο να λυθούν τα χέρια των παικτών του Σάρας οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 10/17 τρίποντα εκ των οποίων το ένα ήταν το εντυπωσιακό buzzer-beater του εξαιρετικού Σκότι Γουίλμπεκιν που διαμόρφωσε το 54-50 του ημιχρόνου.

Απολαυστικός Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε μπροστά τη Φενέρμπαχτσε και ξυπνούσε τον εφιάλτη για τη Μονακό

Η ιστορία δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο απολαυστικός Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε ότι ήθελε φτάνοντας τα 5/5 τρίποντα ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε πάρει τα πάνω του και έδινε πολύτιμες βοήθειες και στις δύο πλευρές του παρκέ, όντας ο μόνος που κατάφερε να περιορίσει έστω και λίγο τον συγκινητικό Μοτιεγιούνας. Ο Χέιζ-Ντέιβις ήταν περισσότερο στο πνεύμα του παιχνιδιού και κάπως έτσι οι Τούρκοι όχι απλώς προσπέρασαν, αλλά κατάφεραν να χτίσουν και υπέρ τους διαφορά η οποία ολοένα και αυξανόταν, με την κόρνα της λήξης της τρίτης περιόδου να τη βρίσκει στο +9 (65-74).

Η Μονακό έπαιξε άμυνα και πήρε το θρίλερ στο φινάλε

Την ώρα που όλοι περίμεναν είτε τον Τζέιμς είτε τον Οκόμπο, ήρθε ο Τζόρνταν Λόιντ να κάνει και εκείνος αισθητή την παρουσία του. Με συνεχόμενους πόντους του Αμερικανού οι Μονεγάσκοι ξεκίνησαν με 7-0 το τέταρτο δεκάλεπτο και έδειξαν ότι το μέταλλό τους είναι γερό. Η Φενέρμπαχτσε είχε χάσει το μεμέντουμ της από την περιφέρεια κάτι που φάνηκε από τα συνεχόμενα "εντός ρεπερτορίου" άστοχα σουτ των Ντόρσεϊ και Γουίλμπεκιν.

Παρ' όλα αυτά ο Ντόρσεϊ βρήκε τον τρόπο να ξαναβρεί ρυθμό (αλλά για... λίγο), την ώρα που η Μονακό είχε προσπεράσει με τρίποντο του Μπλόσομγκεϊμ. Το χαμηλό σχήμα του Σάρας με Σεστίνα και Χέιζ-Ντέιβις έδωσε ξανά λύσεις, ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ, όμως ο Γουίλμπεκιν συνέχισε να τα σπάει. Μόνο ο Μοτιεγιούνας μπόρεσε να πάρει την μπάλα στο ζωγραφιστό από πλευράς γηπεδούχων.

Ο Καλάθης ήταν το ακριβώς αντίθετο σε σχέση με την MVP εμφάνισή του και κάπως έτσι οι καλύτεροι στην άμυνα Μονεγάσκοι είδαν τον Οκόμπο να τους δίνει προβάδισμα +5, με τον Γουίλμπεκιν όμως να βρίσκει τον τρόπο μετά από τάιμ άουτ του Σάρας.

Η άμυνα της Μονακό όμως ήταν εκεί. Είχε τις απαντήσεις και όντας εύστοχη από τις βολές, βρήκε προβάδισμα +5 στα 47 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Γουίλμπεκιν όμως να δίνει ξανά χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε για το 90-88.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 54-50, 65-74,