Το ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη στο Mutua Madrid Open τελείωσε στον γύρο των «16» με την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια να την κερδίζει με 2-0 (6-4, 6-4) και να παίρνει εκείνη την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να βρει καλό πρώτο σερβίς, έπαιξε με βάση τα στάνταρ της μόνο όταν η Βραζιλιάνα βρήκε προβάδισμα 5-2 και στα δύο σετ με… ολόιδιο τρόπο και στο τέλος γνώρισε δίκαιη ήττα, αποχαιρετώντας την ισπανική πρωτεύουσα.

Έχασε και τα δύο σετ με... copy paste η Σάκκαρη

Στο πρώτο σετ η Χαντάντ Μάια ενώ έκανε αρκετά διπλά σφάλματα, κατάφερε να πιέσει τη Μαρία κυρίως στο backhand και να κάνει το break μόλις στο τρίτο σετ. Από τη στιγμή που η Βραζιλιάνα βρήκε προβάδισμα με 5-2 στο πρώτο σετ, η κανονική Σάκκαρη εμφανίστηκε. Μείωσε σε 5-4, βρήκε δύο ευκαιρίες να κάνει το break και να ισοφαρίσει στο 5-5, όμως εντέλει δεν τα κατάφερε και έχασε το πρώτο σετ.

Η διακύμανση του δεύτερου σετ ήταν… ολόιδια με αυτή του πρώτου. Break για τη Χαντάντ Μάια στο τρίτο γκέιμ, προβάδισμα με 5-2 και… τρεχάτε ποδαράκια μου. Η Σάκκαρη πήγε ξανά να πραγματοποιήσει την ανατροπή, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε, με τη Βραζιλιάνα να κρατάει το σερβίς της από τη στιγμή που η Μαρία μείωσε σε 5-4 και να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.