Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, κάτι που θα επισημοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Μαΐου. Ο Τσιτσιπάς είχε μια εντυπωσιακή άνοδο πέντε θέσεων μετά τη νίκη του στο τουρνουά ATP1000 του Μόντε Κάρλο, ενώ έφτασε στον τελικό του ATP500 της Βαρκελώνης και δεν έχασε το μομέντουμ στο ράνκινγκ. 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Του κόστισε ο αποκλεισμός

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφυγε πολύ νωρίς από τουρνουά που δίνει σημαντικούς βαθμούς, δηλαδή το ATP1000 της Μαδρίτης. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Τιάγκο Μοντέιρο, Βραζιλιάνο που είναι, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, στο νούμερο 118 της ATP. Ο πρώιμος αποκλεισμός έφερε ανακατάταξη, κυρίως διότι ο τενίστας που βρίσκεται στο νούμερο 8, ο Αντρέι Ρουμπλιόφ, έφτασε στα προημιτελικά. Επιπλέον, ρόλο έπαιξε η περυσινή παρουσία του Έλληνα τενίστα στα προημιτελικά. 

Ο Ρώσος παίζει την Τετάρτη, 1 Μαΐου, απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ στον ημιτελικό, αλλά τη δουλειά του στους πόντους την έκανε. Με την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε τους απαραίτητους πόντους ώστε να είναι εκείνος το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης με τη νέα εβδομάδα.