Ας υποθέσουμε ότι ένας παίκτης της Άστον Βίλα σκοράρει –ας πούμε όχι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Europa Conference League- και τότε ένας άνδρας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ντυμένος στα χρώματα της ομάδας πανηγυρίζει με πάθος στην Αγγλία.

Φορώντας το δίχρωμο μπορντό και μπλε μπλουζάκι της Άστον Βίλα, κρατώντας το αντίστοιχο κασκόλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σφίγγει τις γροθιές του και αγκαλιάζει τους γύρω του σε κάποιο γήπεδο της Αγγλίας. Τίποτα το ασυνήθιστο μέχρι αυτό το σημείο. Εκτός από το γεγονός ότι ο εν λόγω οπαδός είναι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, καθώς και πρόεδρος της FA.

Ο έρωτας του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, Άστον Βίλα μοιάζει με κάτι αναπόφευκτο. Η λατρεία του για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa Conference League δείχνει να αποτελεί υποταγή στην ύπαρξη μια νομοτέλειας, στο πεπρωμένο του.

Royals visit Villa Park

Αυτό, χαριτολογώντας, πιστεύει ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έχει πει χαρακτηριστικά: "Γεννήθηκα το '82, τη χρονιά που κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, οπότε αισθάνομαι ότι η ιστορία και η γενεαλογία γύρω από τη Βίλα ήταν πάντα πολύ κοντά μου".

Με Άστον Βίλα πριν τον Ολυμπιακό η επιστροφή στα social

Η Άστον Βίλα υπήρξε η απόδρασή του σε μια εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτόν στιγμή. Πριν από περίπου ένα μήνα, η ανθρωπότητα ενημερώθηκε από την ίδια την Κέιτ Μίντλετον για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η βασιλική οικογένεια χρειάστηκε χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ο δε σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ που γνώριζε τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου ότι η αγαπημένη του του πάσχει από καρκίνο, φαίνεται πως αναζήτησε και βρήκε στήριγμα στο ποδόσφαιρο και κυρίως στην Άστον Βίλα.

Prince George celebrates England Goal

Όταν ο Ουίλιαμ και ο γιος του, Τζορτζ εθεάθησαν για πρώτη φορά μετά από καιρό, στις 11 Απριλίου στο Villa Park, να παρακολουθούν την Άστον Βίλα να επικρατεί της Λιλ με 2-1 και να είναι αρκετά εκδηλωτικοί, οι Βρετανοί δεν εξεπλάγησαν. Άλλωστε ποδοσφαιρικό χαρακτήρα είχε και η πρώτη, ύστερα από καιρό, παρουσία του στα social media. Ήταν το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν μέσω ανάρτησης στους κοινούς λογαριασμούς που διατηρεί με τη σύζυγό του στο Instagram και στο Twitter/X, αναφερόμενος στην αποχώρηση από το διεθνές ποδόσφαιρο, της Βρετανίδας Ρέιτσελ Ντέιλι έγραψε: "Σε ευχαριστώ για τόσες πολλές αξέχαστες εμφανίσεις με τις @Lionesses, @RachelDaly3. Πολλά περισσότερα γκολ για τη Βίλα τώρα! W". Η 33χρονη Ντέιλι είναι επιθετικός της Αστον Βίλα.

Ο έρωτας για την Άστον Βίλα και η περιγραφή από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο Ουίλιαμ είχε αναφερθεί στον ποδοσφαιρικό έρωτά του, τους "Villans",  μιλώντας στο BBC το 2015. Τότε είχε εξηγήσει πως και γιατί αποφάσισε να υποστηρίξει την Άστον Βίλα κόντρα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. "Πριν από πολύ καιρό στο σχολείο ασχολήθηκα πολύ με το ποδόσφαιρο. Αναζητούσα τριγύρω μου ένα κλαμπ. Όλοι οι φίλοι μου στο σχολείο ήταν, είτε οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είτε οπαδοί της Τσέλσι και δεν ήθελα να υποστηρίζω τις ίδιες ομάδες". Έψαχνε κάτι διαφορετικό λοιπόν και συγκεκριμένα: "Ήθελα να έχω μια ομάδα που θα ήταν στη μέση της βαθμολογίας, η οποία θα μπορούσε να μου δώσει περισσότερες δυνατές συναισθηματικά στιγμές".

Βρήκε αυτό που έψαχνε στην ομάδα που εδρεύει στο Γουίτον του Μπέρμιγχαμ: "Η Άστον Βίλα είχε πάντα μεγάλη ιστορία. Έχω φίλους μου που υποστηρίζουν την Άστον Βίλα και ένα από τα πρώτα παιχνίδια Κυπέλλου Αγγλίας που πήγα ήταν αυτό με τη Μπόλτον το 2000. Δυστυχώς, η Βίλα έχασε στη συνέχεια της διοργάνωσης από την Τσέλσι".

"Ήταν φανταστικό. Κάθισα με όλους τους οπαδούς με το κόκκινο σκούφο μου. Κάθισα με όλους τους θαυμαστές του Brummie (η διάλεκτος του Μπέρμιγχαμ)  και πέρασα υπέροχα", θυμήθηκε και πρόσθεσε με νοσταλγία: "Ήταν η ατμόσφαιρα, η συντροφικότητα και πραγματικά ένιωθα ότι υπήρχε κάτι με το οποίο μπορούσα να συνδεθώ".

Άστον Βίλα και λόγω Μέρσον

Κάποια χρόνια αργότερα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αγγλίας αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίστηκε ένας σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου που είχε αποκαλύψει ο τον εθισμό του στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τον τζόγο.

Why does Prince William support Aston Villa? | That Peter Crouch Podcast

"Ο Πολ Μέρσον έπαιξε στην ομάδα και σκέφτηκα ότι αν άνθρωποι σαν αυτόν μπορούν να παίξουν τόσο καλά όσο αυτός, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή, ναι, αυτός είναι ένας σύλλογος που μπορώ να υποστηρίξω", είπε το 2020.

Η Άστον Βίλα είναι μέρος της ζωής του πλέον. Ακόμα και στη γκαρνταρόμπα του είναι κάτι εμφανές, καθώς πολλές φορές τα ρούχα του, ως επί το πλείστον οι γραβάτες του, είναι στις αποχρώσεις της, μπορντό και γαλάζιο δηλαδή. Όσον αφορά τον πρωτότοκο γιό του Τζορτζ, δείχνει να απολαμβάνει τις επισκέψεις τους στο Βίλα Παρκ, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

Δημοσιεύθηκε στην "Κυριακάτικη Απογευματινή