Στο χορτάρι του "Selhurst Park" αναμετρήθηκαν δύο ομάδες εκ των οποίων η μία παλεύει για την έξοδό της στην Ευρώπη και η άλλη απλώς περιμένει να τελειώσει η φετινή σεζόν με στόχο να καταστρώσει τα πλάνα της για την επόμενη. Βάσει εικόνας, η Κρίσταλ Πάλας έπαιζε σαν μια ομάδα που κυνηγά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε σαν ομάδα που... παλεύει για τον υποβιβασμό. Τόσο θλιβερή ήταν η εικόνα της ομάδας του Τεν Χαχ και το τελικό 4-0 δεν είναι καθόλου πλασματικό.

Πρώτη σεζόν που η Κρίσταλ Πάλας κάνει εντός-εκτός έδρας νίκες απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League. Πλέον η ομάδα του Τεν Χαχ βρίσκεται στην 8η θέση και τους 54 βαθμούς, ισόβαθμη αλλά κάτω από την 7η Τσέλσι η οποία υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" μάλιστα φλερτάρουν με την πρώτη τους χρονιά με αρνητικό συντελεστή. Αν δεν καταφέρει η Άρσεναλ να πάρει τρίποντο την Κυριακή (12/5, 18:30) στο "Ολντ Τράφορντ" θα είναι άξια της μοίρας της! 

Όσες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν, αυτό το πράγμα δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Έρικ Τεν Χαχ έχει όλα τα δίκια με το μέρος του όταν μιλάει για τραυματισμούς. Παρατάχθηκε με δίδυμο στόπερ τους Κασεμίρο και Έβανς γιατί με αυτούς έμεινε, είδε τον Μπρούνο Φερνάντες να χάνει το πρώτο του ματς λόγω τραυματισμού και είχε στον πάγκο μόνο τους Άμραμπατ και Ντιάλο με συμμετοχή στην Premier League. Παρ' όλα αυτά αυτό που παρουσίασε η Γιουνάιτεντ ήταν... τραγικό.

Η Κρίσταλ Πάλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έθεσε από νωρίς το ρυθμό της. Ολίσε και Έζε πήγαιναν... βόλτες στα μεσοδιαστήματα χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο γκολ του Γάλλου παιχταρά ο οποίος έκανε μια βόλτα από το κέντρο σχεδόν μέχρι την περιοχή και εκτέλεσε τον Ονάνα. Μάλιστα θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ ο Ολίσε αλλά τον σταμάτησε ο... Ματετά κάνοντας τον αμυντικό.

Ο Ματετά όμως εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια αδράνεια στον άξονα της Γιουνάιτεντ καθώς πήρε την μπάλα σε κατάσταση 1ν1 με τον Έβανς τον οποίο πέρασε σαν... κώνο προτού εκτελέσει τον Ονάνα για το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ (58') εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια αδράνεια αυτή τη φορά έπειτα από στατική φάση και έκανε το 3-0 με τον Ολίσε εν τέλει να βρίσκει και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 66' και να διαμορφώνει το τελικό 4-0 το οποίο πήγε να αλλάξει μόνο από τους... γηπεδούχους με τον Εντουάρ να σημαδεύει το δοκάρι του... γονατισμένου Ονάνα.