Οι ομάδες της Serie A απολαμβάνουν ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτό που θα οδηγήσει τον 5ο της βαθμολογίας στο UEFA Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι και ο όγδοος της βαθμολογίας "βγαίνει Ευρώπη". Αυτές οι μάχες φουντώνουν στην Ιταλία με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Το κλείσιμο της 35ης αγωνιστικής, όμως, βρίσκει τις Αταλάντα και Νάπολι σχεδόν... στα ίσα με Ρόμα και Φιορεντίνα, αντίστοιχα, που είναι οι ομάδες που "κυνηγούν" τις θέσεις τους.

Η Αταλάντα έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σαλερνιτάνα του Πασαλίδη και περιμένει τη Ρόμα

Η Αταλάντα δεν πέρασε όσο εύκολα θα περίμενε κανείς από την έδρα της Σαλερνιτάνα καθώς κέρδισε 1-2 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα τέρματα των Σκαμάκα και Κοοπμάινερς. Η Σαλερνιτάνα παρατάχθηκε με τον Πασαλίδη στη βασική της ενδεκάδα με τον Έλληνα στόπερ να παίζει το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η ομάδα του κατάφερε να προηγηθεί χάρη σε γκολ του Τσάουνα.

Μετά από αυτό το διπλό οι "Μπεργκαμάσκι" έφτασαν τους 60 βαθμούς, όσους και η Ρόμα, ενώ η 4η Μπολόνια έχει 64. Η ομάδα του Γκασπερίνι μάλιστα έχει παιχνίδι λιγότερο (κόντρα στη Φιορεντίνα). Επόμενη αγωνιστική (12/5, 21:45) έχει... Αταλάντα - Ρόμα με τον νικητή του ζευγαριού να κάνει τεράστιο βήμα προς την εξασφάλιση της εξόδου στο UEFA Champions League. Η Αταλάντα όμως έχει ακόμη και τη ρεβάνς του 1-1 με τη Μαρσέιγ για το UEFA Europa League. Θα αντέξει τα "δύο καρπούζια" η ομάδα του Γκασπερίνι;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d12uddyarml5)

"Ψυχρολουσία" στο 90+2' για τη Νάπολι από την Ουντινέζε

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Όσιμεν θα δώσει τη νίκη στη Νάπολι, ο Ισαάκ Σαξές ήρθε να χαρίσει στο 90+2' την ισοπαλία στην Ουντινέζε. Με αυτό το αποτέλεσμα οι "Παρτενοπέι" έφτασαν στην 8η θέση και τους 51 βαθμούς, έναν παραπάνω από τη Φιορεντίνα (έχει παιχνίδι λιγότερο με την Αταλάντα). Σε... συνηθισμένες συνθήκες η 8η θέση δε θα σήμαινε κάτι όμως με αυτό το έξτρα εισιτήριο των Ιταλών, σημαίνει έξοδο στο Europa Conference League. Την επόμενη αγωνιστική η Νάπολι φιλοξενεί την Μπολόνια σε παιχνίδι που μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερες συγκινήσεις στη μάχη της Ευρώπης στη Serie A.