Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Conference League και ο Νταβίντ Κάρμο ήταν... μία ή άλλη στη μικτή ζώνη μετά το 2-0 επί της Άστον Βίλα. Από την πρώτη, κιόλας, δήλωσή του, ο Κάρμο μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. "Έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το τρόπαιο. Αυτήν τη στιγμή έχουμε για πρώτη σκέψη το παιχνίδι της Κυριακής, αφού διεκδικούμε ακόμα ένα τρόπαιο", είπε ο Ισπανός αμυντικός και σχολίασε: "Φυσικά, σκεφτόμασταν ένα ένα τα παιχνίδια, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε φτάσει ως εδώ, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ευκαιρία που μας έχει δοθεί". 

Ο Κάρμο έφτασε τον Ιανουάριο στο Φάληρο και έγινε σπουδαία προσθήκη στην άμυνα. Ο ίδιος είπε ότι ο λόγος που έφτασε στον Πειραιά, ήταν για να ενσωματωθεί σε μία ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη: "Ήρθα στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας ότι παίζει πάντα για τη νίκη, όπου κι αν αγωνίζεται. Παίξαμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά ξέραμε ότι μπορούμε να την νικήσουμε". 

Ο Ισπανός στάθηκε και στον κόσμο: "Δεν υπάρχει αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη, αυτή η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, ο κόσμος είναι συμπαίκτης μας". 

Όσο για τον τελικό και τη μενταλιτέ του Ολυμπιακού, τόνισε: "Είμαστε πανέτοιμοι, όλοι οι παίκτες είναι πανέτοιμοι, είμαστε όλοι καλά, εδώ και διαθέσιμοι και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να νικάμε". 

Τέλος, έστειλε μήνυμα προς τη Φιορεντίνα ενόψει του τελικού της 29ης Μαΐου στην "OPAP Arena"Q "Είμαστε ομάδα που μπορεί να σκοράρει. Επικεντρωνόμαστε στην άμυνα, επειδή ξέρουμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε".