Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός φορ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην φετινή πορεία της ομάδας του που γράφει ιστορία. Μαζί με τον Ολυμπιακό, όμως, ιστορία γράφει και ο ίδιος ο Ελ Κααμπί σε προσωπικό επίπεδο.

Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων οδήγησε την ομάδα του σε μια εμφατική πρόκριση επί της Άστον Βίλα. Οι Πειραιώτες σκόραραν συνολικά έξι γκολ απέναντι στους "Χωριάτες" του Έμερι και ο Ελ Κααμπί πέτυχε τα πέντε εξ αυτών, φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο φετινό Europa Conference League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15dj5g18jc9) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15evwxgxg0h)

Αυτή η επίδοση είναι ιστορική όσον αφορά τα Κύπελλα Ευρώπης καθώς πέραν του Ελ Κααμπί, μόνο ο Φαλκάο έχει καταφέρει να βάλει συνολικά πέντε γκολ σε ημιτελικούς. Ο Κολομβιανός επιθετικός το κατάφερε με την Πόρτο στο Europa League της σεζόν 2010-2011, με τους "Δράκους" να παίρνουν και τον τίτλο εκείνη τη σεζόν χάρη σε γκολ του γκολτζή τους στον τελικό απέναντι στην Μπράγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια επίδοση δεν έχει σημειωθεί σε ημιτελικό UEFA Champions League. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Μπάγερν το 2017 έχει πετύχει κάτι ανάλογο όμως σε προημιτελική φάση, ενώ στους "16" πέντε γκολ έχουν πετύχει οι Χάλαντ και Ίλιτσιτς με τον Λιονέλ Μέσι να έχει πετύχει έξι γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν τη σεζόν 2011-2012.