Πώς να μην απονείμει τα εύσημα στον Ολυμπιακό η Euroleague και μάλιστα μέσω του Γιώργου Μπαρτζώκα; Ο Ολυμπιακός εκτελώνισε δύο απίθανες προκρίσεις σε διάστημα 24 ωρών. Μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, δηλαδή 8 προς 9 Μαΐου, η ομάδα μπάσκετ νίκησε σε ένα έπος (με την έννοια του όρου που αφορά στην ομηρική μάχη αλλά και την ομηρική έννοια της επιβίωσης) την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, 63-59, για να προκριθεί στο τρίτο διαδοχικό Final 4 και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο από το οποίο, πέρυσι, βρέθηκε τρία δευτερόλεπτα και κάτι σκάρτα δεκαδικά ψηφία μακριά. Μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, δηλαδή 9 προς 10 Μαΐου, η ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε 2-0 την Άστον Βίλα και προκρίθηκε στον τελικό του Conference League

Εβδομάδα για να υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό

Euroleague: Το... meme των πάγκων 


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Επειδή είναι ακριβώς αυτός ο άνθρωπος, το έχει πει χωρίς να το χρησιμοποιεί ως λαϊκιστικό κόλπο. Είναι, επιπλέον, ο αγαπημένος προπονητής της Euroleague, αφού... ο Αντρέα Τρινκέρι δεν κατάφερε  να οδηγήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο Final 4. Φυσικά, οι άνθρωποι που "τρέχουν" τα social media της βλέπουν τον Μπαρτζώκα ως περιβόλι. Είναι τόσο εκφραστικός, που καθ' εκάστη αποτυπώνει τα συναισθήματά του στο πρόσωπό του. Είναι ένα κινητό meme των πάγκων, αλλά βέβαια και μια διάνοιά τους. 

Η Euroleague, λοιπόν, τον τίμησε και συγχρόνως έδωσε συγχαρητήρια στον σύλλογο Ολυμπιακό για τις επιτυχίες του. "Φίλοι του Ολυμπιακού, τι εβδομάδα ζείτε", συμπληρώνουν στην ανάρτηση με το έκπληκτο πρόσωπο του Μπαρτζώκα σε μορφή GIF.