Ο μεγάλος αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα για τον τελικό του Europa Conference League είναι προ των πυλών και οι κινητοποιήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του έχουν ήδη ξεκινήσει. Η ελληνική κυβέρνηση με την αστυνομία βρίσκονται σε συζητήσεις με στόχο να μην προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Europa Conference League

Η OPAP Arena θα φιλοξενήσει τον τρίτο τελικό της ιστορίας του Europa Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα. Αν και υπήρχαν φήμες για αλλαγή γηπέδου, το "στολίδι" της ΑΕΚ θα είναι εκείνο που θα γίνει ο μεγάλος αυτός αγώνας. Για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ξεκίνησαν ήδη οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας.

Τη Δευτέρα (13/05), πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το κατάλληλο. Η ισχυρή στήριξη της αστυνομίας θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς πάνω από 6.000 τουλάχιστον αστυνομικοί θα βρίσκονται στο γήπεδο και στις τριγύρω περιοχές, με στόχο να διαφυλάξουν την ομαλή μετάβαση των οπαδών των δύο ομάδων στην OPAP Arena.

Ασφαλής μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού - Κλειστά μαγαζιά έξω από την OPAP Arena

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν, η μαζική μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει μέσω των τρένων του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και δεν θα πραγματοποιούν καμία απολύτως στάση, για να μην υπάρξει καμία περίπτωση να συναντηθούν μ' εκείνους της Φιορεντίνα.

Έχει γίνει πρόταση να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά πέριξ του γηπέδου, σε αντίθεση με εκείνα που βρίσκονται μέσα στον περιβάλλοντα χώρο, τα οποία θα δοθούν - αμέσως μετά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία - στην UEFA για να τα χρησιμοποιήσει εκείνη όπως θα κρίνει κατάλληλα. 

Αναφορικά με το κομμάτι των εισιτηρίων δεν έχει γίνει κάτι ακόμη γνωστό, μιας και ακόμη δεν έχουν διατεθεί στις δύο φιναλίστ, αλλά είναι δεδομένο πως θα υπάρξει διπλός και αν χρειαστεί τριπλός έλεγχος για να μπει κάποιος στο γήπεδο.